Militairen overmeesteren in Zuidstation man die andere passagiers bedreigde met mes

BELGA
Een man die andere mensen met een mes bedreigde op een trein in het Brusselse Zuidstation is vrijdagnamiddag door militairen overmeesterd, schrijft Bruzz. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket, dat nog laat weten dat de dader aangehouden werd door de onderzoeksrechter.

Een getuige die de man met het mes op de trein zag, verwittigde een patrouille van militairen in het station. De militairen kwamen de trein op en daar zou de man volgens Bruzz het mes op de keel gehouden hebben van een andere passagier.

De militairen konden de dader overmeesteren en hem overdragen aan de spoorwegpolitie, die hem vervolgens ter beschikking stelde van het Brussels parket. "De dader werd gisteren ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden voor bedreiging onder bevel of voorwaarde met een criminele aanslag, het dragen van een verboden wapen door bestemming (mes). Zijn mentale toestand laat geen deftig verhoor toe", vertelt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Over het motief is er nog geen duidelijkheid. 
96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Dierckx

  Dat is dus den helft te beel

 • Jos Huibers

  Peeters, rap wat pensen gaan kopen en aan de militairen gaan geven, die dagdagelijks voor onze veiligheid zorgden, ondanks uw oproep dat het niet nodig was omdat er geen probleem was.

 • Luc Brouckaert

  Dagelijks nieuws. Worden hier stilaan aan gewoon.

 • Germain De Block

  Bedankt aan onze militairen.met veel respect.

 • Pieter Janssens

  Spijtig dat de militairen deze job "moeten" doen, normaal heeft een land hiervoor spoorwegpolitie of gewone politie. Maar een militair is nu eenmaal goedkoper voor ons landje. We geraken zelfs niet aan voldoende kandidaten voor politie, wat al veel zegt. voor diegene die politie een mooie job vinden, ze zoeken er nog enkele duizenden. Garantie op deze job...