Militairen op straat gaan op 'verrassingseffect' spelen

James Arthur Gekiere
De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor een verlenging van de militaire aanwezigheid op straat in het kader van het niveau drie van de terreurdreiging, maar de aanpak verandert. "De aanpak wordt dynamischer. Zo moet het mogelijk zijn om dezelfde graad van bescherming te bieden met op termijn minder mensen", zo lichtte minister van Defensie Steven Vandeput toe.

De veranderde aanpak moet midden september merkbaar zijn op het terrein. Er dienen immers nog afspraken gemaakt te worden met de lokale politiezones, verduidelijkte de defensieminister. Het dynamisch optreden houdt in dat op bepaalde plaatsen op bepaalde ogenblikken erg veel militairen zichtbaar zullen zijn, en op andere momenten minder of geen. "Dat verhoogt het verrassingseffect en doet de voorspelbaarheid dalen", aldus Steven Vandeput.

Het aantal militairen dat maximaal wordt ingezet op straat voor de Operatie Homeland blijft op 1.250 militairen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Maarten

    Goed dat je dat aankondigt, de terroristen weten dan al waarmee ze rekening moeten houden in het vervolg en waar en wanneer ze kunnen toeslaan en waar en wanneer niet.