Militairen ook tijdens eindejaar op straat

De ministerraad heeft beslist de inzet van maximaal duizend militairen op straat met een maand te verlengen tot 2 januari 2018. Die beslissing komt niet onverwacht.

Ze volgt op een nieuwe dreigingsanalyse van het OCAD en na een advies van het Strategisch Comité voor Inlichtingen en Veiligheid. Zoals bekend ligt het dreigingsniveau in ons land al geruime tijd op niveau 3 op een schaal die gaat tot 4.

Bij de duizend militairen is ook rekening gehouden met een veiligheidsmarge van ongeveer 150 militairen. Het gaat om een reservecapaciteit die meteen inzetbaar is.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Van der Vekens

  Grote aantallen.

 • FRANK WILLEMS

  De show gaat voort ,en de verloning ook , gewoon een vals veiligheids gevoel geven ,dat is het als er echt iets gebeurd moeten ze nog steeds naar de politie officier van wacht bellen En dan krijgen Ze eerst bevoegdheid

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Jambon op zijn best ! Wel mijnheer hesp in Belfast waren er ook steeds soldaten op straat . Dank zij de goede vrijdag akkoorden werd dit afgeschaft. En de NoordIeren zijn nu te reden . Hier ook , al dat soldaten gedoe , hier hebben we toch politie ! Of zijn dit mietjes om politiekers te bewaken ?

 • anton van der waals

  Hoed af voor onze jongens die tijdens deze koude dagen voor onze veiligheid zorgen.