Militaire domeinen nog altijd op Google Earth

Luchtmachtbasis Kleine Brogel
Google Earth Luchtmachtbasis Kleine Brogel
Verschillende militaire domeinen zijn nog altijd te zien op Google Earth, anderhalf jaar nadat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) had geëist dat Google de luchtbeelden zou blurren. Dat meldt VTM NIEUWS. Zo is onder meer Kleine Brogel, de luchtmachtbasis van onze F-16's, nog altijd volledig te bekijken.

De militaire vakbond ACMP vindt dat verontrustend. "Mensen met kwade bedoelingen kunnen heel makkelijk een aanslag voorbereiden", zegt de vakbond. "Dankzij Google en andere media kunnen ze een voorstudie maken, terwijl aan de militairen de boodschap wordt gegeven om alert en voorzichtig te zijn."

Vandeput liet weten dat hij de juiste coördinaten heeft doorgegeven aan Google. Die laatste zegt dat het al alle straten in de buurt van de militaire domeinen wazig heeft gemaakt op Google Street View. De luchtbeelden op Google Earth maakt Google niet zelf en die kunnen ze naar eigen zeggen dus ook niet blurren.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Goris

  Op Google Maps is er idd niets te zien, geen straten, geen landingsbaan. Blanco. Maar ga je naar satellietbeeld dan heb je een scherpe foto. Dat is zo voor elke militaire luchthaven in Europa. Dus Gerard Braeckmans, probeer er gewoon eens enkele. Bijv. RAF vliegbasis Lakenheath en militaire vliegbasis Woensdrecht (NL). Waarover maakt u zich druk.

 • Gerard Braeckmans

  En plos id Vandeputte niet bereikbaar. De vraag is: waarom heeft hij dit niet opgevolgd? Is het niet belangrijk genoeg misschien? Of te moeilijk?

 • yves Strubbe

  Er zijn zo veel opendeurdagen geweest dat een eventuele terrorist reeds lang alle juiste plannen heeft. Misschien zelfs betere dan diegene die in de kazernes bestaan.

 • jean petermans

  Tiens, de vijand heeft toegang tot luchtbeelden via hun eigen satellieten maar de gewone thuisbevolking zou dit niet mogen hebben. Ten andere, zo goed als alle militaire basissen van de VS in de VS, zijn ook zichtbaar, denkt Vandeputte werkelijk dat ie daarmee mensen met verkeerde ideeën gaat tegenhouden, dit is wel heel simplistisch gedacht.

 • frank Deville

  Vraag aan "Google Earth" onze politie bureau's in 't oog te houden, misschien hebben ze de volgende keer dan wel herkenbare bewijzen om de criminelen aan te houden. En moeten ze ze niet laten lopen, zoals vandaag weeral gebeurd is...