Militair uit Doornik ontkent dat hij schutter van Dalhem is

De militair uit Doornik, die beschuldigd wordt van de schietpartij en homejacking met geweld in Dalhem op 13 juli, ontkent dat hij geschoten heeft op een politieagent die daarbij gewond raakte aan het been. Dat meldt de advocaat van de jongeman in het dagblad Le Courrier de l'Escaut.
 
In het kader van de homejacking en de schietpartij werden vier personen, onder wie twee militairen, aangehouden. De militairen, Marc-Aurèle M. uit Doornik en Charles-Henri L. uit Oerle, bevonden zich aan boord van de vluchtwagen van waaruit geschoten werd.
 
Chauffeur
Uit de eerste bevindingen van het onderzoek blijkt dat Marc-Aurèle de schutter was. "Dat is niet juist. Hij bestuurde de wagen en kan dus niet de schutter zijn. Dat blijkt uit het dossier", aldus advocaat Dessy.
Serge Marcy, advocaat van Charles-Henri L., verklaart dan weer dan zijn cliënt tot bekentenissen is overgegaan. "Uit het dossier blijkt dat hij geschoten heeft. Er moet wel nog worden vastgesteld wat hij hiermee probeerde te bereiken, namelijk of het zijn bedoeling was om de agenten te raken of gewoon af te schudden."
 
In het kader van het onderzoek werd een ballistisch expert aangesteld. (belga/eb)