Exclusief voor abonnees

Milieuactivist pleit voor kernenergie op congres N-VA

Michael Shellenberger
TED Michael Shellenberger
De omstreden Amerikaan Michael Shellenberger (47) is morgen de belangrijkste spreker op het verkiezingscongres van N-VA. De man, die opgevoed werd door hippies, was in de wieg gelegd om een linkse jongen te worden. Dat wás hij ook, tot hij besloot een vurig pleitbezorger te worden van kernenergie.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Kennes

  En waar moeten die nieuwe komen?

 • HUGO COOLSAET

  Kernenergie is momenteel de enige energiebron die de CO2 problematiek, en vermoedelijk ook deels ook de klimaatverandering, kan oplossen. Doordat sommige kernenergie blijven verwerpen wordt het CO2 vraagstuk niet opgelost. In feite zou je moeten geloven aan een dubbele agenda van sommige politieke partijen: de levensstandaard van de bevolking naar beneden halen door gewoon de energiekraan dicht te snoeren.

 • Albert De Vries

  De kerncentrales zijn dus zo veilig dat geen verzekeraar deze wil verzekeren én dat zelfs de uitbater van de kerncentrales geen "alle schade dekkende" waarborg wil (of kan) in Euro's opzij zetten... GDZ Suez Electrabel is maximaal aansprakelijk voor 1,2 miljard euro. Een beperkt nucleair lek schade 23 miljard € - Suez's 1,2 miljard € maakt 21,8 miljard € te betalen door de belastingbetaler, bij een kernramp 742 à 1412 miljard €, maakt...

 • Yves Steenssens

  Zoveel onzin ineens , we zijn het al decennia gewoon van onze politici(advocaten). Eind jaren '60 was kernenergie al voorbijgestreefd in het SCK te Mol .Kernfusie zou alle verschrikkelijke nadelen van kernenergie ontmijnen tegen 2.000 dacht men. Onze kerncentrales achtte men maar max.30 jaar ...Straling is dan veel te hoog en ontmantelen enige optie. Heeft die man ooit een kerncentrale bezocht, of betaalt de lobby hem ?

 • Gino Denil

  Men focust zich bijna uitsluitend op de productie van energie. Alsof dat het enige is dat er toe doet. Een andere economie, andere organisatie, productie van duurzamere goederen, ander transport. We kunnen mogelijks hetzelfde leven met hetzelfde comfort leiden met de helft minder energie. Maar dat vereist een andere economie dan deze waar alles om de maximale winst draait ten koste van mens en milieu.