Exclusief voor abonnees

Mijn geheim (deel 3). Rik (61) werd misbruikt op internaat: “Als meneer Verschueren klaar was met me, moest ik m’n handen wassen en mijn tandjes poetsen”

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. HLN-redactrice Sabine Vermeiren ging luisteren naar acht Vlamingen die wél praten. Eén keer alles op tafel. En dan nooit meer. Vandaag deel 3: Rik (61) werd mishandeld op internaat. Lees de volledige reeks hier

Rik was net 7 toen het de eerste keer gebeurde. Een klein, muf kantoor. Donkere eiken ­meubelen. Vasttapijt en de geur van sigarenrook. Het herhaalde zich elke weekdag, alles ­samen vijf jaar lang. Rik, nu 61, heeft er een leven lang de gevolgen van gedragen. “Nog altijd, als ik op ­bepaalde plekken word aangeraakt, krijg ik stuipen. Ik ben nooit getrouwd, kreeg geen ­kinderen. De liefde? Onmogelijk voor mij.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:




20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anja Hoes

  Ben er niet goed van... Ik ken ook zo iemand ❤️ Heeft dit heel zijn leven meegedragen. Hij praatte er over met zijn geliefde. Was een topkerel! Heeft hem getekend... enkele jaren geleden is er iemand op het nieuws geweest die dit verhaal ook vertelde, een dame.... Ze was palliatief , ze kon er nu wel mee naar buiten komen. Dit had een grote impact .. Toen kwam inderdaad ook alles in het nieuws... met vangheluwe...dit was te zwaar voor hem! 2 maanden nadien pleegde hij zelfmoord! Rust zacht papa❤

 • Soraja Salluyts

  Erg genoeg en naar police gaan heeft geen nut want die lachen je der mee uit heb ik al voor gehad tot ik de rechter zelf aan sprak erover toen was het lachen vergaan.

 • kristof Van San

  Als dat vroeger uitlekte werden ze naar andere kant van het land of zelfs de wereld gestuurd en mochten daar alsof er niks aan de hand was, hun "werk" verderzetten. Al die hogere die die pedofiele priesters hun hand boven hoofd houde, en ze nog in dienst bleven houden moeten even zwaar gestraft worden wegens medeplichtigheid. Staat en kerk zen al jaaare lang gescheiden. Voor zoon praktijken telt biechtgeheim niet!

 • Nicolas Ivanov

  Het ging over Mr Verschueren beste mensen. Overal zitten pedofielen niet enkel bij de pastoors. De meeste pastoors waren en zijn clean op dat vlak.

 • Robert De Meulder

  Het ergste is dat vroeger een kleine van 8 jaar tegen zijn ouders eerlijk zei dat mijnheer pastoor aan zijn piemeltje was geweest hij nog wat kletsen kreeg en zonder eten naar zijn bed moest.Dat moet ge maar eens proberen te verwerken op je slaapkamer"zelfs je ouders laten je dan in de steek".