Migrant neergestoken tijdens gevecht bij Brussels Noordstation

Photonews
Een migrant is gisterenavond in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht nadat hij door een onbekende dader werd neergestoken. Het Brussels parket onderzoekt de steekpartij. Er is nog geen verdachte opgepakt. 

"Volgens de eerste elementen lijkt het erop dat twee migranten gisterenavond ruzie kregen in de buurt van de bushalte aan het Noordstation. Toen agenten van de lokale politie ter plaatse aankwamen, lag een man op de grond. Hij had een steekwond in zijn schouderblad. Inmiddels is hij niet meer in levensgevaar, maar hij moet wel nog geopereerd worden. Van de dader is nog altijd geen spoor", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. Het slachtoffer is een man die uit Soedan zou komen, geboren in 1975.

Volgens sommige bronnen waren er honderden personen aanwezig tijdens de steekpartij en bemoeiden zij zich met het gevecht. Het parket heeft daar geen aanwijzingen voor. "Het kan zijn dat er meerdere personen bij waren, maar er is geen sprake van een massale vechtpartij.

De omstandigheden van het steekincident zijn nog niet helemaal duidelijk. "We hebben het slachtoffer nog niet kunnen verhoren. Hij heeft ons dus nog niet kunnen uitleggen waar de ruzie precies over ging. Ondertussen zijn we wel een onderzoek gestart en bekijken we de camerabeelden", zegt Goeman.

"Er is maanden niet opgetreden tegen transmigranten in het Maximiliaanpark. Er moeten acties komen, zoals ik al maanden zeg", reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de steekpartij.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  In levensgevaar na steek in schouderblad....we gaan er op vooruit...

 • Sam Bosmans

  Het is nog niet begonnen de miserie moet nog beginnen !!

 • dominique castelein

  de linkse pournalisten zullen dat wel minimaliseren en goed praten,wel laat ze opdraaien voor de kosten,

 • Rudy De Bakker

  Het loopt uit de hand, de regering heeft totaal geen vat meer op deze situatie . Maar beste mensen, blijven jullie allemaal maar gewoon op die traditionele pamperpartijen stemmen. Dan zal er de volgende jaren .....weeer niets gebeuren.

 • dominique castelein

  wie betaalt die hospitalisatie kosten,ik heb daar niet voor gewerkt gedurende mijn beroepscarriere