Middelvingers en applaus tijdens betoging tegen nieuwe moskee in Kortrijk

Henk Deleu
Leden van Voorpost en Vlaams Belang en enkele buurtbewoners betoogden deze namiddag tegen de mogelijke komst van een nieuwe moskee van zo’n 5 miljoen euro in Kortrijk. De politie zette 60 agenten en een drone in. De 300 betogers hielden zich rustig en kregen bij momenten applaus van Kortrijkzanen, die in hun deurgat toekeken. Al zagen we ook enkele middelvingers.

 De moskee is gepland in de Brugsesteenweg, in een gebouw waar nu nog supermarkt Bio-Planet zit. Ook Filip Dewinter was er. “Kortrijk mag geen tweede Antwerpen worden”, stelde hij. De moskee opent ten vroegste in het voorjaar van 2019. “Als de moskee geen erkenning krijgt van minister Homans, vergunnen we niet en opent de moskee niet”, verzekerde waarnemend burgemeester Wout Maddens (Open Vld). Kortrijk telt zo’n 5.000 moslims. Er is al een moskee in de Stasegemsestraat, maar die is te klein.

Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noël Abbeel

  gewoon VB stemmen en het komt in orde....

 • koen vader

  Met drugs geld gaan ze ne moskee maken Als ne zelfstandige ne nieuwe fiets koop. Moet hij uitleggen waar hij het geld heeft gehaald

 • MICHELINE GEVERS

  Onze politiekers zijn als "Judas" Hun land verkopen voor " dertig zilverlingen" stemmen.

 • GERARD DE PELECIJN

  Politiekers werken eigen volk tegen, onze vinger gaat naar VB!

 • anna Vandenberg

  We zouden soms ook onze middelvinger moeten opsteken want we kunnen niet ontkennen dat sommigen zich toch de uitverkorenen vinden en enkel uit zijn op provoceren. Ik ken zeer sociale mensen die dikwijls teleurgesteld zijn, ze willen de mensen helpen maar die stellen eisen alsof bij ons alles vanzelf gaat en gratis is.