Michelle Martin zoekt stageplaats om af te studeren als bachelor in de rechten

Michelle Martin tijdens het proces.
belga Michelle Martin tijdens het proces.
Michelle Martin, ex-echtgenote van Marc Dutroux, is in het avondonderwijs aan de Ecole Supérieure des Affaires van Namen bijna afgestuurd als bachelor in de rechten. De 58-jarige veroordeelde misdadigster moet haar thesis nog afwerken en moet ook op zoek naar een stageplaats om haar einddiploma te halen. Dat schrijft sudinfo.be.

Martin is geslaagd voor haar examens in het laatste jaar rechten aan de Naamse hogeschool. Ze begon aan de studies in alle discretie in september 2013. Ze heeft er vijf jaar over gedaan om de cursussen te volgen die in principe 3,5 jaar in beslag nemen. Martin moet nu nog drie weken stage lopen én haar thesis voorstellen. Daar zal ze mogelijk nog enkele maanden, of zelfs een jaar, over doen, aldus sudinfo.be.

Duivelskoppel

De voormalige lerares was half de jaren tachtig op de hoogte van de verkrachtingen van vijf tienermeisjes door haar partner Marc Dutroux, een van de grootste criminelen van ons land. Ze werd ook mee schuldig bevonden aan de verkrachting van een Slowaaks meisje. Martin en Dutroux moesten toen beiden de cel in. Ze trouwden in de gevangenis. Het duivelskoppel kreeg samen drie kinderen.

In 1992 kwamen beiden vervroegd vrij. Enkele jaren later ontvoerde Dutroux zes meisjes. Ook daarvan was Martin op de hoogte. Toen haar man in 1995 vastzat, verzweeg ze aan de politie dat Julie en Mélissa nog leefden en maandenlang in Dutroux' kelder in Marcinelle opgesloten zaten. De meisjes stierven van ontbering. Martin kreeg dertig jaar. Eind juli 2012 kwam ze vervroegd vrij onder voorwaarden, tot grote woede van de publieke opinie.
151 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke Celis

  Toch volledig van elke pot gerukt he. Een veroordeelde misdadigster die studies in rechten kan betalen (Crowdfunding? Belastingvoordeel?) en nog *** kan afstuderen ook. Straks is de klucht compleet en wordt ze de raadsmens van haar ex man.

 • Elle Devee

  Dat monster verdient geen derde kans. Een tweede heeft ze reeds gekregen en het dan weer verkloot met als gevolg de dood van Ann, Eefje, Julie en Melissa. Levenslange opsluiting zou niet meer dan normaal zijn. Ze is zelfs nog meer schuldig aan de dood van Julie en Melissa dan Dutroux zelf. Tenslotte zat hij zelf in de gevangenis toen de meisjes van honger omgekomen zijn en wist dit monster waar ze opgesloten zaten.

 • Ria Blommaert

  Bachelor is geen master in de rechten. Ze kan dus al zeker niet werken als advocaat. Hiervoor moet je ook nog eens 3 jaar stage lopen bij een advocatenkantoor. Ze kan dus hoogstens administratief werk doen in zo'n kantoor...Wie vindt dat ze een tweede kans verdient moet zich misschien toch eens proberen inleven in de situatie van de nabestaanden. Bij vervroegde vrijlating zijn er altijd voorwaarden. En daar heeft ze zich niet aan gehouden...

 • Lydia Appelmans

  Dirk Kindt : wat ?! NIETS rechtvaardigt wat ze gedaan heeft !

 • Willy De Vidts

  Voor haar veroordeling heeft ze gauw haar bezittingen overgedragen aan haar kinderen. De nabestaanden van de slachtoffers hebben geen bal gekregen. En zo een creatuur wordt vervroegd vrijgelaten en wordt persoonlijk beschermd door een oud-rechter waar ze kosteloos mag inwonen. De justitie in België is zo rot als maar zijn kan, ze is enkel streng voor gewone mensen met kleine overtredingen.