Michel vindt Franstalige veto’s tegen N-VA “hypocriet”

belga
Dat de PS, Ecolo en het cdH in meer of mindere mate uitsluiten dat ze na de verkiezingen met de N-VA zullen besturen, vindt Charles Michel "hypocriet". Dat zei de premier en de voorzitter van de MR deze ochtend in interviews met Bel RTL en de RTBF. Hij herinnerde eraan dat de (Vlaamse) socialisten en groenen er geen graten in zien om op lokaal niveau wél met de N-VA samen te werken.

De MR van Michel sluit dan ook niet uit dat het na 26 mei wel over een nieuwe regeerakkoord zal onderhandelen met de N-VA. "Want wij willen deel uitmaken van een project. We hebben vijf jaar lang het separatisme kunnen blokkeren, een communautaire blokkering kunnen vermijden en hervormingen kunnen doorvoeren die voor 250.000 extra jobs hebben gezorgd", zei Michel.

Scherp voor uitspraken van De Wever

Hij was ook scherp voor de uitgelekte verklaringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever over "razzia's" in Antwerpen, die worden georganiseerd in functie van het aantal beschikbare plaatsen in gesloten centra en op repatriëringsvluchten van ‘Air Francken’. Zulke uitspraken zijn, net als die van Theo Francken over een dreigende "tsunami" van migranten, "buitensporigheden", aldus Michel.

Hij plaatste ze op één lijn met "de buitensporigheden van links, wanneer het over razzia's praat, of over de fascistische staat, of over de criminele overheid, of wanneer Emir Kir (PS) in buitenlandse media ontspoort", omdat hij gewag maakt van een regering die op moslims jaagt. "Dat veroordeel ik ook", zei Michel.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vitalson

  Toch maar normaal dit is een partij die het land wil splitsen. Terwijl ze goed weten dat dit onmogelijk is, maar ondertussen enorm veel economische schade toebrengen aan ons land.

 • Maria Wynendaele

  Bart D.W. zal zich nogmaals laten bedotten door MR zoals de zaken er nu voorstaan gaat hij de meer dan 18% Vlamingen die voor V.B. stemden een loert draaien maar krijgt hij een staatshervorming cadeau of wordt het nogmaals niets .

 • Paul Boutsen

  Tegen alles wat uit Vlaanderen komt, behalve de jaarlijkse 12 miljard.

 • Karin Geelen

  De 2 grootste Vlaamse partijen proberen uit te sluiten, dat heet dan democratie zeker?

 • Dirk Sonck

  In sommige Waalse kranten lees je dat er een front moet gevormd worden tegen NVA en VB om België te redden. Maar wat voor een België moet er dan gered worden? Een links België? 48% van de Vlamingen worden uitgespuwd terwijl het Luikse FN levert wapens aan dictatoriale regimes. En verder maar ijveren voor wereldvrede. Wie begrijpt de walen nog?