Michel Tubbax moet opstappen als CEO Vlaams-Brusselse Media

Michel Tubbax.
rv Michel Tubbax.
Michel Tubbax stapt op als CEO van Vlaams-Brusselse Media, de eigenaar van onder meer FM Brussel en Brusselnieuws. De plannen om de radiozender op te doeken en de hele organisatie te herstructureren, staan on hold. Dat besliste de raad van bestuur vanavond.

De positie van Tubbax was onhoudbaar geworden nadat het personeel en later ook het managementteam om het ontslag van de CEO vroeg. Hij kwam meer dan een halfjaar geleden aan het hoofd te staan van Vlaams-Brusselse Media. Dat is de koepelorganisatie boven de radiozender FM Brussel, de website brusselnieuws.be, de krant Brussel Deze Weeken de regionale tv-zender tvbrussel.

Na de aankondiging van het afschaffen van FM Brussel was het vertrouwen volledig zoek. De CEO is niet meer dan "een reclameman zonder enige journalistieke ervaring", reageerde het personeel. "Hij heeft de afgelopen dagen blijk gegeven van een totale onkunde op vlak van media. Zo noemt hij de allang ter ziele gegane Radio Donna als rechtstreekse concurrent voor FM Brussel."

Het personeel had ook moeite met de commerciële logica die Tubbax hanteert. "Tubbax kijkt alleen naar cijfers en spreadsheets en vertrouwt blindelings op externe consultants. De expertise binnen de organisatie wordt niet gehonoreerd. De Vlaams-Brusselse Media is echter een vzw die met publiek geld alle Brusselaars wil bereiken. Het doel is niet om winst te maken."