Michel Lelièvre wil vervroegd vrijkomen onder elektronisch toezicht

photo_news
Michel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, wil vrijkomen onder elektronisch toezicht. Dat zegt zijn advocate Benjamine Bovy in de kranten van Sudpresse.

Het hof van assisen in Aarlen veroordeelde Michel Lelièvre in 2004 tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor zijn aandeel in de ontvoering van An en Eefje en Sabine en Laetitia. Hij zit sinds 1996 in de gevangenis en zou binnen drie jaar vrijkomen.

Hij vraagt nu om vrij te komen met een enkelband, bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. De directie van de gevangenis van Ittre, waar hij opgesloten zit, heeft daarvoor al een positief advies gegeven, stelt ze. "We zullen zien wat de strafuitvoeringsrechtbank zegt, want die beslist, maar alle lichten staan op groen."

"In plaats van hem in 2021 vrij te laten, op het einde van zijn straf, wil hij liever vroeger vrijkomen onder de strikte voorwaarden van een enkelband", zegt Bovy, "in het belang van de samenleving". "Mijn cliënt vraagt zelf om die omkadering", benadrukt ze.

Lelièvre, die nu 22 jaar in de gevangenis zit, kreeg eerder dit jaar al verschillende keren penitentiair verlof als voorbereiding op zijn definitieve vrijlating. Dat gebeurde altijd zonder incidenten.
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • bart verloy

  hmmm, rustig laten zitten ....................

 • ANN LIMBOS

  Ik wil zoveel ….

 • Marcus The True

  En de meisjes wanneer kunnen vrij komen? De zelfde dag kan verder praten van zijn vervroegde vrijlating.

 • Luc Cuypers

  Hij zal niet lang van zijn vrijheid genieten denk ik ….!

 • verte dantez

  Uitzitten.