Michel Lelièvre, de kompaan van Marc Dutroux, vraagt vrijlating met enkelband aan

Michel Lelièvre en Marc Dutroux
AFP/Belga Michel Lelièvre en Marc Dutroux
Michel Lelièvre (48), de kompaan van Marc Dutroux, vraagt zijn vrijlating met een enkelband aan. Hij verschijnt op 17 september voor de strafuitvoeringsrechtbank. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en de Sudpresse-kranten vandaag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een jaar geleden vroeg hij al eens om vrij te komen onder elektronisch toezicht, maar dat werd toen afgewezen. Zijn advocaat zegt dat er deze keer wel een "groen licht" voor Lelièvre wenkt, omdat hij een plaats heeft gevonden waar hij kan verblijven. 

Het hof van assisen in Aarlen veroordeelde Michel Lelièvre in 2004 tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor zijn aandeel in de ontvoering van An en Eefje en Sabine en Laetitia. Hij zit sinds 1996 in de gevangenis.

Michel Lelièvre wordt naar de rechtbank gebracht. Archieffoto uit 2013.
BELGA Michel Lelièvre wordt naar de rechtbank gebracht. Archieffoto uit 2013.71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristof Lintermans

  Hij komt inderdaad hoe dan ook in 2021 vrij. Dat was geweten bij zijn veroordeling. Iedereen had toen beter kwaad geweest. 25 jaar is sneller om dan je denkt.

 • Jo Bosman

  Velen kunnen hier niet rekenen? hun mening doet er dus niet toe. Als je meer dan 23 jaar van je 25 jaar gezeten hebt is die enkelband ook al geen gunst meer. Als hij nu alles weigert moeten ze hem zowieso na anderhalf jaar loslaten en hebben ze geen enkel controle meer over hem.Zowel u als ik bepalen niet wat juist is. De wet bepaald dat. Klaag nog veel. Als hij geen werk vind mogen wij als belastingbetalers hem ook nog in zijn onderhoud steunen.

 • Jan Janssens

  Het is al een grote schande geweest dat die Michelle Martin ooit vrijgekomen is,...maar deze heeft wellicht ook aan de meisjes gezeten,...rotten in zijn cel, dat is de enige straf die een beetje evenwichtig is met zijn daden.

 • Rosa Cockx

  Wie zit daar toch achter? Nooit mogen die vrij komen hun daden waren te vreselijk.

 • victor vandesande

  voor mij heeft hij door zijn daden het recht op zijn eigen leven verbeurd verklaard. Laten zitten dus. En de rest ook.