Michel geeft begin volgende week reactie op nota van PS en Ecolo, maar herhaalt oproep voor “stabiele regering”

Ook cdH buigt zich dit weekend over voorstellen

Premier Charles Michel.
EPA Premier Charles Michel.
MR-voorzitter Charles Michel zal begin volgende week de reactie van zijn partij geven op de twee nota's die PS en Ecolo gisterenavond bezorgd hebben aan alle parlementsleden van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. De partij wijst er wel op dat PS en Ecolo niet over een meerderheid beschikken "noch in aantal kiezers, noch in aantal zetels" in de parlementen van het Waalse gewest en de Franse gemeenschap.

"De MR herhaalt zijn oproep tot zin voor verantwoordelijkheid om stabiele en solide regeringen te krijgen die de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden kunnen aangaan", aldus nog de partij in een mededeling. De verschillende MR-parlementsleden zullen de twee documenten analyseren, klinkt het nog.

PS en Ecolo bezorgden gisterenavond de documenten die als richtsnoeren kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen in deze twee entiteiten. De Franstalige socialisten en groenen, die samen geen meerderheid hebben, vragen de parlementsleden om tegen dinsdag mee te delen of ze "de vorming van een regering" willen steunen op basis van dit project van "sociale en ecologische transitie".

Ook cdH wacht tot begin volgende week om formeel te reageren. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  en hoeveel extra geld hebben ze nodig vanuit vlaanderen?

 • Roger Geens

  Een stabiele regering zoals die van de Vlaamse Gemeenschap is vereist ,de Duitstalige regering is al klaar en nu nog die van de Franstalige en ook de Waalse regering is vereist ,de Brusselse regering is al klaar .Fantastisch ,zo een rijk land als België en we hebben dan ook nog de Europese President en dat gaat de hele wereld rond net zoals de Ronde van Frankrijk in Brussel .

 • Lea Van Heybeeck

  Nu zien we pas hoe Michel eigenlijk al maanden voor zichzelf in Europa gelobbyd heeft. Hij heeft ons land hiervoor gebruikt en opgeofferd, kijk maar naar de reden waarom het Marrakech pact er zo nodig moest doorkomen. Dit was al een uitgesproken deal samen met Macron, die hem uiteraard zeer goed gesteund heeft. Macron heeft hierdoor natuurlijk zijn stempel nog meer op de EU gedrukt, want Michel zal hem steeds in alles moeten volgen.

 • Jean Paul Peelos

  En hoe moet die stabiele regering er uitzien?

 • René Mattyns

  Oproepen tot kan hij goed.