Michel: "België blijft niet gespaard van opmars extremistische populisten”

De opmars van Vlaams Belang in Vlaanderen toont aan dat België niet gespaard blijft van de groeiende invloed van extremistische populisten, zoals dat ook in andere Europese landen gebeurt. Dat zegt uittredend premier Charles Michel (MR) aan de RTBF. Op de officiële resultaten in Wallonië is het nog even wachten, maar volgens de eerste erg voorlopige resultaten is Ecolo de grote winnaar.

Volgens de eerste resultaten in Vlaanderen stevent Vlaams Belang af op een grote verkiezingsoverwinning. Volgens uittredend premier Charles Michel toont die uitslag aan dat België niet ontsnapt aan de opmars van populisten en extremisten, zoals dat ook in andere Europese landen het geval is geweest. 

Wat de resultaten in zijn eigen landsdeel betreft wacht Michel naar eigen zeggen "kalm en sereen" af. De MR-voorzitter hoopt vooral dat het land niet onbestuurbaar wordt, herhaalde hij. 

Volgens de eerste voorlopige resultaten (10% van de stemmen geteld; nvdr) in Wallonië zou Ecolo op federaal vlak de grote winnaar zijn. De PS wordt dan weer afgestraft.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  En daar zijn enkel de linkse "elitaire extremisten" verantwoordelijk voor beste meneer Michel.

 • Michael Van Acker

  weer heeft de politiek het niet begrepen, politiekets moeten maar eens een mea culpa slaan.

 • Gino Denil

  Zal nog blijken dat de Vlamingen hier verzwakt en verdeeld uitkomen op federaal niveau.

 • PAUL WILS

  De vorige regering heeft niets anders gedaan dan onder mekaar ruzie gemaakt, en het geld uit de mensen hun zakken geklopt, ziedaar nu het resultaat van ruziemakende partijen, proficiat aan Vlaams Belang.

 • PAUL WILS

  De vorige regering heeft niets anders gedaan dan onder mekaar ruzie gemaakt, en het geld uit de mensen hun zakken geklopt, ziedaar nu het resultaat van ruziemakende partijen, proficiat aan Vlaams Belang.