Michel: "100 euro extra alleen voor wie minder dan 2.400 euro bruto verdient"

Premier Charles Michel (MR)
Eric de Mildt Premier Charles Michel (MR)
Wie meer dan 2.400 euro bruto verdient, komt niet in aanmerking voor de 100 euro per maand extra die de regering aan de lage en middeninkomens wil geven. Dat zegt premier Charles Michel (MR) in een interview met De Standaard. "Dat is een politieke keuze."

"We willen de laagste en middeninkomens vanaf januari een koopkrachtverbetering van honderd euro extra per maand geven. Dat is 1.200 euro per jaar of een volledige dertiende maand extra", stelt Michel. "Dan moest er nu wel worden beslist, want de uitvoering van deze maatregel kost tijd. De middelen zijn er, maar technisch ligt de procedure nog niet vast. We willen met de deelstaten overleggen."

Gevraagd om die middeninkomens te definiëren zegt de premier: "Volgens de minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat het om een bedrag tussen de 2.000 en de 2.400 euro bruto per maand."

Wie meer verdient, mag die extra dertiende maand vergeten. Michel: "Dat is een keuze. J'assume. Ik werk ook voor die mensen, door hun jobs te behouden en te werken aan de welvaart en de solidariteit. Maar we kunnen niet alles doen. De laagste en de middeninkomens krijgen de prioriteit."

'We kunnen niet alles doen. De laagste en de middeninkomens krijgen de prioriteit'

Charles Michel

Poll

De 100 euro extra per maand zal alleen gelden voor wie minder dan 2.400 euro bruto per maand verdient. Een rechtvaardige maatregel?

  • Ja 37%
  • Nee 61%
  • Geen mening 2%