Metroverkeer lijn 1 dit weekend onderbroken tussen Merode en Stokkel

Illustratiebeeld.
Belga Illustratiebeeld.
Metrolijn 1 wordt op zaterdag 10 en zondag 11 november onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel. De MIVB plaatst dan een nieuwe wissel tussen de stations Merode en Montgomery. Er rijden pendelbussen op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen worden verlengd zodat reizigers op hun bestemming geraken. 

De werken kaderen in het moderniseringsprogramma van het metronet. De nieuwe wissel zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net.

Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 (Weststation-Stokkel) worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel op zaterdag 10 november van het begin van de dienst tot zondag 11 november einde van de dienst. Dat betekent dat er die twee dagen geen metro rijdt tussen Merode en Stokkel. Alle metro's komende van het centrum, rijden bijgevolg naar het eindpunt Herrmann-Debroux.

De MIVB legt pendelbussen in op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen (39 en 44) worden verlengd tot Merode zodat reizigers op hun bestemming geraken. MIVB-personeel zal aanwezig zijn in de stations Merode en Montgomery om de reizigers wegwijs te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.