Metrolijn 1 in Brussel onderbroken op 10 en 11 november

zilverkleurige metro
Baert Marc zilverkleurige metro
Metrolijn 1 wordt op 10 en 11 november onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel. De MIVB plaatst dan een nieuwe wissel tussen de stations Merode en Montgomery. Er rijden pendelbussen op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen worden verlengd zodat reizigers op hun bestemming geraken. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij.

De nieuwe wissel zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net. Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 (Weststation-Stokkel) worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel op zaterdag 10 november van het begin van de dienst tot het einde van de dienst op zondag 11 november. Dat betekent dat er die twee dagen geen metro rijdt tussen Merode en Stokkel. Alle metro's komende van het centrum, rijden bijgevolg naar het eindpunt Herrmann-Debroux.

De MIVB legt pendelbussen in op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen (39 en 44) worden verlengd tot Merode zodat reizigers op hun bestemming geraken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.