Meterslange en peperdure kraan die maanden geleden werd gestolen in Nederland teruggevonden in België

De kraan werd meegenomen van een terrein van een kraanbedrijf in Dordrecht.
Politie Dordrecht De kraan werd meegenomen van een terrein van een kraanbedrijf in Dordrecht.
Het was een mysterie. Een 19 meter lange kraan die vorig jaar ongezien kon meegenomen worden van een terrein in het Nederlandse Dordrecht. Nu, vijf maanden later, is het voertuig teruggevonden in de buurt van Antwerpen.

De kraan met een waarde van 1.250.000 euro verdween in de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september spoorloos. De bizarre diefstal plaatste de Dordtse eigenaar Hovago Cranes voor een raadsel. "Dit lijkt wel een actie van David Copperfield’’, zei bedrijfsleider Marcel Riemslag na de verdwijning.

Het bericht over de diefstal van de kraan werd massaal gedeeld op sociale media. Ook gingen de eigenaar, politie en enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opsporen van gestolen goederen op zoek naar de kraan. Die zoektocht blijkt nu succesvol te zijn geweest. De kraan is door de Belgische politie in beslag genomen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Een kraan van 19 meter die men nie kan vinden?

 • Roan Kuiper

  Jan die sloopt men er als eerst uit

 • Manu Van Droogenbroeck

  @Jan Pauwels, dat kan je vrij makkelijk omzeilen om eerlijk te zijn. Track&Trace oplossingen zijn top maar kan je ook snel uitschakelen ALS je weet waar te zoeken. Maar idd, bizar verhaal is dit wel.

 • Jan Pauwels

  Dat ze dergelijke apparatuur niet kunnen track via gps begrijp ik niet.