Exclusief voor abonnees

Met kleuters op zwembadvakantie?
Voor vertrek nog snel op cursus Turbozwemmen

Lieve Cappaert geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.
Benoit De Freine Lieve Cappaert geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.
Water staat gelijk aan plezier, maar al te vaak ook aan gevaar. Dat beseffen ook steeds meer ouders. Die sturen hun kleuter voor vertrek op strand- of zwembadvakantie daarom nog snel op cursus ‘Turbozwemmen’. In twee weken is uw kind zelfredzaam, zo beloven de aanbieders.

Drie energieke, jonge waterratten Ceth (4,5), Nand (6) en Vic (7) gaan onbevreesd kopje onder in het zwembad van Health- en fitnessclub David Lloyd. Dat doen ze onder het waakzame oog van zwemcoach Lieve Cappaert (50), want echt zwemmen kunnen ze op hun eerste lesdag nog niet. “Bedoeling is dat de hooguit twee meter die hen van vandaag lukt, er eind deze week al 25 zijn”, vertelt de zwemcoach van David Lloyd Edegem op de eerste dag van het zomerkamp ‘Turbozwemmen’.

Lieve geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.
Benoit De Freine Lieve geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.

Almaar meer gemeenten en zwembad- en wellnessvoorzieningen bieden zo’n ook steeds drukker bijgewoonde snelcurus aan. Ongetwijfeld speelt de angst voor een zwemongeval,  de nachtmerrie van heel wat ouders van jonge waterratten. Dit weekend nog verdronk een jongetje van 5 in een Zuid-Frans campingzwembad. Begin juni stierf een meisje van 7 nadat ze uit het water werd gehaald op het zwemdomein van Hofstade, en in Harelbeke verdronk een kindje van vier in een opblaasbadje. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter De Decker

  Kathleen heeft gelijk. Het is niet omdat je kind 25m kan zwemmen, dat ze zich kunnen redden in nood. De ouders denken van wel.

 • Bjorn Goossens

  Als het zwemmen niet via school word geleerd is het de verantwoordelijkheid van de ouders hun kinderen op zwemles te laten gaan en niet net voor de vakantie.. Maar ja dan moet je er wel tijd insteken die je anders voor tv gebruikt

 • Viviane Loosveldt

  Puur geldklopperij en de ouders onterecht een gevoel van veiligheid geven. Zwemmen (vooral in een ongekende omgeving), fietsen, ... kan een kleuter (kind) pas na veel oefenen over een gespreide tijd.

 • Kathleen Vancutsem

  Ik geloof er niks van! Mijn zonen kunnen zwemmen van sinds ze 3 zijn. De oudste is nu 13 en de jongste 10. Ze krijgen nog steeds elke week een uur les om hun technieken te verbeteren en hebben ondertussen alle bestaande brevetten gehaald. Toch blijven ze argwanend tegenover zeewater... het is niet omdat je boven kan blijven en 25m kan overbruggen dat je kan zwemmen!! Je moet dit onderhouden en pas vanaf een brevet van 800 a 1000m kan je als ouder een beetje geruster zijn en dan nog...

 • Roelant Kristof

  Zouden ze het leren zwemmen niet weer liever op school plan zetten!!! Waarom moet dit in de prive?