Met deze machine kan je bitcoins verkopen: een primeur voor ons land

VTM Nieuws
In een tankstation in Sint-Truiden staat er sinds vandaag een automaat waar je cryptogeld kan inruilen voor euro's. Dat zijn digitale munten, zoals bijvoorbeeld bitcoins. Het gaat om een primeur voor ons land.

Tot nu toe waren er in België enkel automaten waarmee je virtueel geld kon kopen, maar je kon er nog geen bitcoins mee verkopen. Met deze nieuwe machine lukt dat dus wél. Via je 'bitcoin portefeuille' op je smartphone, kan je toestemming geven om die bitcoins te verkopen. Dat kan wel ongeveer twintig minuten duren. Binnenkort komt er ook zo'n machine in Ieper. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Duurt het 20 minuten om die geldbriefjes te printen?

 • Koen Lavrijsen

  De eerste ? ik dacht dat dat een paar jaar geleden al eens geprobeerd was. In Nederland staan er al een pak, stuk of 10 in amsterdam alleen al.

 • Haris Pilton

  @Alan Janssen De computer en de software die je gebruikt zijn ook enen en nullen... Waar je zelf ook voor hebt betaald dus het is zo gek nog niet!

 • Alan Janssen

  Je koopt/verkoopt dus gebakken lucht gebaseerd op nullen en enen.... er is geen enkel garantie van waarde! Was niet, nu niet en zal ook nooit de garantie kunnen geven.... je kunt net zo goed monopoly geld kopen en verkopen!

 • Paul Ottoy

  Paul Doren heeft er nooit iets van begrepen maar hier is hij werkelijk definitief asbeeen