Met 3,3 promille achter het stuur door gebroken hart

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Een lerares van 26 uit Roeselare, krijgt een rijverbod van één maand en een effectieve boete van 750 euro omdat ze vorig jaar in Ingelmunster betrapt werd op dronken rijden. De vrouw, die nog niet lang haar rijbewijs had, had 3,3 promille alcohol in het bloed en stond gisteren snikkend voor de rechter.

"Haar relatie was toen net op de klippen gelopen en ze zocht verstrooiing op een barbecue bij vrienden", sprak haar advocaat. "Het was de bedoeling dat ze door iemand naar huis zou worden gebracht, maar dat ging plots niet door. Ze had inderdaad te veel gedronken. Bovendien was ze minder bestand tegen de alcohol omdat ze door de relatiebreuk gevoelig vermagerd was. Op het moment van de feiten woog ze geen 50 kilo meer."

De jonge vrouw beloofde plechtig dat het nooit meer zou gebeuren. Naast het rijverbod en de boete moet ze haar theoretisch examen opnieuw afleggen.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marlies Schoefs

  Hoezo begrijpelijk? Wat als er iemand was aangereden

 • ik ikke

  Omdat relatie stuk us moet je je nu ladderzat drinken ook niet. Nu zie je de gevolgen rijverbod en zak geld kwijt.

 • Truckdriver 1976

  In zulke situaties altijd auto laten staan en een taxi bellen,kost misschien wat geld maar als je de pech hebt van te moeten blazen of nog erger,iemand overhoop te rijden...dan zal een taxi ritje je een hoop geld en vooral veel ellende besparen

 • Stef Vandermeer

  750€.... dan kom je er wel heel goedkoop vanaf.

 • B M

  Begrijpelijk...