Met 14.000 naar Open Dag in Europees Parlement

EPA
Zo'n 14.000 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het Europees Parlement en het bezoekerscentrum Parlamentarium. Dat hield naar aanleiding van het 22ste Feest van Europa een opendeurdag, net als de Europese Raad, de Raad van de Europese Unie, de Europese Commissie, het Economisch en Sociaal Comité, het Comité van de Regio's en de Europese Dienst voor Extern Optreden. Het bezoekersaantal ligt iets lager dan vorig jaar maar toch is het parlement tevreden, zo meldt Lieven Cosijn, persattaché van het parlement.

"We mogen zeker niet klagen over de belangstelling die we genoten hebben", zegt de persattaché. "Tenslotte was het uitzonderlijk mooi weer en waren er nog heel wat andere evenementen in Brussel vandaag. Het parlement zat de hele dag vol en de bezoekers waren zeer geïnteresseerd en aandachtig."

Verkiezingen
De 22ste editie van het Feest van Europa en de Opendeurdag stonden met het motto "Ga stemmen. Gebruik uw macht! Kies wie Europa leidt! " volledig in het teken van de Europese verkiezingen die over net een week plaatsvinden. Bezoekers aan het parlement konden in de voormiddag een debat bijwonen tussen Europarlementsleden van verschillende politieke fracties, over het belang en de impact van de komende verkiezingen en konden in de namiddag speeddaten met verschillende Belgische Europarlementsleden.

Daarnaast waren er onder meer ook tentoonstellingen, geleide bezoeken, interactieve informatiestanden terwijl op het Schumanplein het Feest van het Brood plaatsvond en in het Jubelpark muziek en animatie voorzien was.

EPA
EPA