Mestkar blijft open staan: 500 meter straat, huizen en auto's besmeurd met mest

De inwoners van de Catstraat in het gehucht De Mokker in Koekelare zitten in de shit. Letterlijk dan. Een mestkar die een uur geleden in de straat passeerde kreeg af te rekenen met een defect. Daartoe bleef hèt ventiel achteraan openstaan en werd over een afstand van 500 meter vloeibare mest in de straat geworpen. Tientallen huizen en enkele auto's zijn besmeurd met de mest. 

In temperaturen die flirten met de 30 graden dreigt de mest snel aan te koeken op straat en de huizen. De brandweer is daarom met veel water ter plaatse om de mest weg te spoelen. Eerst worden de gevels en auto's gevrijwaard. De mest wordt op straat gespoten en daar met water verdund. Bewoners helpen waar ze kunnen. 

De Opruimwerken zullen nog enkele uren duren en de brandweer zal ongeveer 20.000 tot 25.000 liter water nodig hebben om de mest te verwijderen. Dat water wordt ter plaatse genomen vanuit putjes op straat. Het ventiel van de tractor sprong open door schokken op de betonnen baan.

Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.
Jelle Houwen Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.
Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.
Jelle Houwen Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.
Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.
Jelle Houwen Over een afstand van 500 meter is de straat besmeurd met vloeibare mest.48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bramide Marb Brammus

  straks is heel belgie parking als dr es wa gebeurt in doel...perimeterke van 50 km rond "tstad" ....welkom dan bij de boerkes op de parking, zolang je maar je arrogantie thuislaat

 • Guido Delrio

  De parking stinkt toch altijd.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Veiligheid niet op ventiel geplaatst niet opzettelijk maar wel nigligent

 • rudolf jacobs

  spijtig dat dit niet gebeurde in de wetstraat in brussel zou een pak beter tot zen recht gekomen hebben dan op den buiten

 • Luc Beeten

  De gemeente verantwoordelijk stellen voor de slechte weg en voor degenen die de boeren veroordelen nog dit: 1 landbouwer houdt 80 mensen in leven !!