Mensensmokkelaar in Brugse gevangenis neergestoken

De gevangenis in Brugge.
EPA De gevangenis in Brugge.
In de gevangenis van Brugge is dinsdag een 27-jarige Iraniër neergestoken door zijn celgenoot. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte kon niet verdragen dat de veroordeelde mensensmokkelaar absoluut naar het televisiejournaal wilde kijken.

Ibrahimi S. zit al sinds september 2013 in de Brugse gevangenis. Op de E40 in Jabbeke probeerde de mensensmokkelaar toen tot twee keer toe een politievoertuig te rammen. Uiteindelijk crashte zijn wagen in de gracht. Voor die feiten werd de Iraanse Koerd in april 2014 tot zes jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Zijn celgenoot Imed A. kreeg in juli 2012 vier jaar effectieve celstraf. De Tunesische Belg pleegde onder andere een waslijst auto-inbraken in Oostende.

Liever naar muziek luisteren
Dinsdagavond kregen de gedetineerden het in hun cel met elkaar aan de stok. Ibrahimi S. zat naar het nieuws te kijken, terwijl Imed A. liever naar muziek wilde luisteren. Het conflict liep uit de hand toen A. met een mes in de hals van zijn celgenoot stak. De Iraniër bloedde hevig, maar liep uiteindelijk slechts lichte verwondingen op. Tijdens de schermutseling raakte de verdachte zelf lichtgewond aan zijn hand.

Correctionele rechtbank
Imed A. werd niet voor de onderzoeksrechter geleid, maar zal zich volgens het parket later nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen. "In principe kan de zaak gekwalificeerd worden als moordpoging of poging tot doodslag, gelet op de aard van de feiten", aldus meester Mieke Byttebier, advocate van het slachtoffer. Meester Byttebier zal de zaak dan ook van nabij opvolgen.