Menselijke schedel gevonden tijdens opruimen van beek in Wallonië

De schedel werd gevonden in de Nethen, een zijriviertje van de Dijle.
RV De schedel werd gevonden in de Nethen, een zijriviertje van de Dijle.
In Hamme-Mille, een deelgemeente van Bevekom in Wallonië, is afgelopen vrijdagmiddag een menselijke schedel gevonden door vrijwilligers die een beekje aan het opruimen waren. Dat heeft het parket van Waals-Brabant meegedeeld op maandag.

Jonge vrijwilligers van de ecologische organisatie Aer Aqua Terra waren vrijdagmiddag afval uit het water van de Nethen, een zijriviertje van de Dijle, aan het halen toen ze een menselijke schedel vonden. De lokale politie werd zo snel mogelijk op de hoogte gebracht, waarna de tussenkomst van een forensische arts werd verzocht.

Volgens de eerste waarnemingen van de specialist gaat het over een schedel van een volwassene die al een tijd geleden overleden is. Dat heeft de woordvoerder van het parket meegedeeld. Hij voegde eraan toe dat de schedel daar waarschijnlijk terechtkwam door een dier of door de stroming van het beekje. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.