Menselijke resten in valies zijn van man tussen 25 en 40 jaar

belga - google maps
De menselijke resten die gisteren in een valies gevonden werden in Senzeille (provincie Namen) zijn van een man tussen 25 en 40 jaar. Dat heeft de procureur des konings van Namen, Vincent Macq, vandaag gemeld.

De schatting over het geslacht en de leeftijd werd gemaakt op basis van het gebit van het slachtoffer. Het lijkt erop dat het om een redelijk kleine persoon gaat, van ongeveer 1,65 meter. Uit de analyses blijkt ook dat het volledige lichaam van de man in de valies werd gestoken, en dat het lichaam nog geen skelet was toen het in de tas werd gestopt. Het parket bevestigt bovendien dat het overlijden dateert van ongeveer een jaar geleden.

Het parket gaat de elementen nu vergelijken met de databanken van vermiste personen, zowel in België als in Frankrijk. Experts zijn er ook in geslaagd DNA van het slachtoffer te verzamelen. De resultaten van de analyse daarvan zijn binnen enkele weken bekend. Ook kledingstukken en andere elementen kunnen bijdragen tot de identificatie van het lichaam.

Er zijn tot nu toe nog geen aanwijzingen gevonden van geweld op het lichaam, al moeten er nog meer diepgaande analyses uitgevoerd worden op de beenderstructuur om volledig uit te sluiten dat er sporen van geweld zijn.

De valies werd op 30 maart door vrijwilligers - die meededen aan een lenteschoonmaakactie - gevonden in lager gelegen onderhout. Ze hadden de reiskoffer samen met ander afval aan de kant van de weg gezet voor ophaling op een later moment, legt Macq uit. Het was uiteindelijk een werknemer van de Waalse openbare dienst SPW (Service Public de Wallonie) die het afval gisterchtend kwam ophalen en de lugubere vondst deed. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.