Melissa uit Hoogstraten vindt dikke slak in zak voorgewassen sla van Albert Heijn: “Ik ben gedegouteerd!”

.
rv/Albert Heijn .
Melissa (24) uit Hoogstraten schrok zich een hoedje toen ze een zak voorgewassen veldsla van Albert Heijn opendeed: er wriemelde een dikke slak tussen de sla. Nochtans staat op de verpakking dat de sla drie keer met ijswater is gewassen. “Ik ben gewoonweg gedegouteerd”, vertelt Melissa aan onze redactie.

Melissa ging na het werk nog inkopen doen in de Albert Heijn van Sint-Niklaas. Ze kocht er een zak veldsla om te eten bij een braadkip. “Bij het opwarmen van de kip en het toevoegen van tomaatjes en een dressing heb ik niets gemerkt”, zegt ze. “Mijn vriend en ik zaten aan tafel toen we plots een slak tussen de sla zagen bewegen. Ze viel eerst niet op door de donkere kleur van de rode bladsla, maar plots kwam ze uit haar huisje gekropen."

Melissa ontdekte de slak pas toen ze al op haar bord lag.
rv Melissa ontdekte de slak pas toen ze al op haar bord lag.

Melissa ging ervan uit dat de sla niet meer gewassen moet worden, aangezien er op de verpakking staat dat de sla al drie keer met ijswater is gewassen. Melissa contacteerde ook al Albert Heijn, maar kreeg voorlopig nog geen antwoord. “Ik hoop dat jullie hier strenger toezicht op zullen houden dat dit niet meer voorvalt”, luidt het in een brief aan de supermarkt.

Melissa heeft voorlopig genoeg van voorgewassen sla: "Ik koop geen kant en klaar pakje sla om daarna een levende slak op mijn bord te vinden", klinkt het. Ze heeft de slak intussen weer vrijgelaten in de natuur. En nu de eerste shock voorbij is, kan ze er zelfs al om lachen.
154 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karin verwimp

  Dan ben je tenminste zeker dat de sla vers en ongespoten is. Slak er uit vissen. Sla afspoelen onder de kraan en de slazwierder in. Niks mis mee. Tegenwoordig is alles kei vies. Tjonge!

 • David Ovich

  De sla was uitermate vers en er waren geen bewaarmiddelen noch pesticiden gebruikt. Als dit geen garantie is ! :)

 • Herman Van Cauter

  Iedereen heeft de mond vol van bio, maar owee als er een diertje in hun sla zit ! Inderdaad Melissa, op 35x gespoten groenten zal je geen beestjes aantreffen.

 • Jef Pauwels

  beeld je maar eens in dat je versnipperde sla in een pak gekocht hebt, hoe zou die slak er dan uitzien :-)

 • karien denil

  en dan ??? is dat zo'n drama ?? k zou content zijn, wil zeggen dat het uit een biologische tuin komt...eerst efkes afwassen met leidingwater (vol met giftige stoffen, dit terzijde) !!!!