Melikan Kucam (N-VA) vangt bot en blijft in de cel

Melikan Kucam.
DR Melikan Kucam.
Melikan Kucam (44), het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid dat verdacht wordt van gesjoemel met humanitaire visa, blijft in de cel. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag beslist. Kucam was in beroep gegaan tegen de verlenging van zijn aanhouding door de raadkamer, maar ving bot bij de KI.

Melikan Kucam zit intussen al vier maanden achter de tralies. Hij wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing.

Kucam was een van de particulieren die in samenspraak met het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten opstelde met mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. 

Het ging om leden van de christelijke Assyrische gemeenschap die in conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden zitten. Hij zou zich laten betalen hebben om mensen op die lijst te zetten, maar Kucam ontkent dat.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Francken was toch voorstander om alle criminelen onmiddellijk terug te sturen , maar dan gaat die man praten en ............ tja Theo !

 • JAN krommentak

  Ik kan er gewoon niet bij gearresteerd op basis van een uitzending waar geen twijfel over bestond en nu is men nog steeds op zoek om dit te verifiëren ? als het zo klaar als een klontje was , de bewijzen zo overweldigend en duidelijk waren waarom duurt dit dan zolang , waarom moet die dan zolang in de gevangenis blijven , moordenaars en criminelen laat men steeds onder voorwaarden vrij , ik heb mijn gedacht hierover !

 • Marc Baeyens

  Is hij nog een gemeenteraadslid van Somers ? Hij die nooit muren bouwt en altijd verbindt is hier ook niet zonder verwijt.

 • ivo clemens

  Hij is ook maar tijdelijk geschorst als NVA gemeenteraadslid camps ... tot er een uitspraak is van de rechtbank. Er is zoiets als onschuldig tot het tegendeel is bewezen, iets wat jij blijkbaar niet kent en volgens het principe van volkstribunaal denkt? Wat had jij gewild dat er stond SPa gemeenteraadslid? Natuurlijk mag er altijd en over als alles bijstaan zo lang het maar niet NVA is hé.

 • Erwin De Meyer

  Lekker lang nadenken over je ( wan )daden is nooit slecht.

Video