Meisjes op de vuist in Brugse binnenstad, één slaat agent werkonbekwaam

Photo News
Twee meisjes van 18 zijn elkaar vrijdagmiddag rond 16 uur te lijf gegaan in de Brugse binnenstad. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een van hen sloeg een agent werkonbekwaam.

Verschillende omstaanders waren getuige van het tafereel. Een van hen zag plots hoe een van de meisjes een wapen trok. De feiten vonden plaats  in de buurt van de Klaverstraat en de Hugo Losschaertstraat. Daar liggen verschillende scholen en een kinderopvang. De politie werd meteen ter plaatse gestuurd met meerdere ploegen. Uiteindelijk bleek het wapen klein, plastic speelgoed.

Toen de agenten tussenbeide wilden komen, keerde een van de meisjes zich tegen hen en haalde uit. Ze trof een inspecteur vol in het gezicht. De man liep ook verschillende krabwonden op aan de armen en is drie dagen werkonbekwaam. Een geschil over jongens zou aan de basis liggen van de vechtpartij. Het meisje, de 18-jarige B. E. uit Gent, is alvast gedagvaard en zal zich op 4 juni in snelrecht moeten verantwoorden voor de strafrechter in Brugge.
89 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Dat meisje moet bij de Special forces gaan tenzij er sprake is van een schwalbe.

 • Gino Denil

  Zal wel geen hoge straf worden. Er is toch een juridisch precedent waarin een rechter bepaald heeft dat slaag krijgen onderdeel is van het beroepsrisico van een agent.

 • Filip Eriksen

  Ach, ze zijn weer eens werk onbekwaam, laat me niet lachen.

 • Nathalie Vanparrys

  de politie mag tegenwoordig niks meer doen.das het beleid van tegenwoordig.wat op niks trekt.en hadden ze iets gedaan.ging het wel uitgebreid op sociale media gestaan.en degene die denken dat ze het beter kunnen.pffff veel blabla ja!!!

 • Louis Roux

  Ik treed Jurgen Meersman volledig bij. Ge moet maar politieagent zijn in deze tijd van sociale media?????