Meisje dient klacht in tegen Vlaams Belanger Thomas Lomelino na racistische opmerkingen op Tinder

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kwam Lomelino nog op voor het Vlaams Belang in Mechelen. Hij stond toen op de negende plaats op de lijst.
Vlaams Belang Mechelen Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kwam Lomelino nog op voor het Vlaams Belang in Mechelen. Hij stond toen op de negende plaats op de lijst.
Een meisje van Afrikaanse origine dient bij Unia in Mechelen klacht in tegen Vlaams Belanger Thomas Lomelino. Dat meldt les Équipes Populaires, een Franstalige organisatie die opkomt voor onder meer gelijke kansen, vanavond.

Lomelino nam gisteren ontslag als bestuurslid van de Mechelse afdeling. De Vlaams Belanger, die tot meer dan een jaar geleden ook lid was van het bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ), kreeg een storm van kritiek over zich heen omwille van racistische berichten op de dating-app Tinder. 

De screenshots van de privégesprekken doken gisteren op de sociale media op. Daarin noemt de student zwarten "negers", zegt hij dat zij geen mensen zijn, en vergelijkt hij ze met "huisdieren". Vrouwen noemt hij "objecten zonder mening".

Les Équipes Populaires, dat in nauw contact staat met het meisje, gaat klacht indienen tegen Lomelino. "Zwijgen staat gelijk aan medeplichtig zijn. Het is voor ons ondenkbaar om dit soort praatjes te negeren zonder te reageren", luidt het.
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  Dit spijtige voorval zegt ons twee zaken, niet méér, niet minder: 1. Thomas Lomelino is een domme racist. -- 2. In het VB is geen plaats voor racisten. --- Ik kan de ontgoocheling proeven en ruiken van VB-haters die gehoopt hadden dat TL bijval zou oogsten bij meerdere VB’ers.

 • DIRK VAN DESSEL

  Belachelijk !

 • Tom Faes

  Deze Thomas mag dat niet zeggen en dat klopt natuurlijk voor de honderd procent ,maar waarom mag Dries dat wel ? Omdat hij meer stemmen binnenhaalt ?

 • danny janssens

  goed zo en doe gelijk een klacht tegen Schild en Vrienden van Dries Van Langenhove want daar worden gelijkaardige ideeen verkondigd : racistische antijoods en antivrouw

 • Emile De Smedt

  Soms moeilijk te reageren als het over scheeftrekkingen gaat.De vent is te mijden en onbekwaam te fungeren in eender welke partij.Maar de heisa is er op gericht VB te treffen.Waar vaag kan gedacht aan misplaatste grap of zattepraat wordt er niet aan herrinerd dat niet zolang geleden op RTL een gekleurde dame het volle pond kreeg van de kijkers.Geen Vlamingen maar de zuiver Franstaligen.Mag niet gezegd.Sorry hoor maar niet iedereen heeft kort geheugen.