Meisje dat samen met vriendin in Antwerps hotel door vier mannen verkracht werd, spreekt voor het eerst: “We konden helemaal niets”

De Antwerpse discotheek Roxy. Twee Nederlandse vrouwen werden in de club bedwelmd en daarna in een hotelkamer door vier mannen verkracht.
ANP De Antwerpse discotheek Roxy. Twee Nederlandse vrouwen werden in de club bedwelmd en daarna in een hotelkamer door vier mannen verkracht.
In de Nederlandse krant De Telegraaf heeft een van de twee Nederlandse meisjes voor het eerst gereageerd op wat haar en haar beste vriendin overkomen is tijdens een citytripje in Antwerpen. Wat een leuk weekend moest worden, eindigde in een nachtmerrie. “Alles gebeurde in een waas. We konden ons niet verzetten.”

De vrouw zegt verdrietig, gechoqueerd en vooral boos te zijn. “Dat hotel was niet goed beveiligd”, zegt ze. De uitspraken van de hoteluitbater dat zij en haar vriendin “ongewild de verkrachters geholpen moeten hebben”, vallen bij haar helemaal verkeerd. “Hij probeert een wit voetje te halen, wat me super boos en verdrietig maakt”, aldus de vrouw aan de Nederlandse krant. “Natuurlijk is het fijn dat hij een van de daders heeft vastgehouden. Maar het hotel was niet goed beveiligd. Er waren geen camera’s, geen codes om binnen te komen. De receptioniste heeft ons verteld dat de nachtwaker helemaal geen mensen heeft buitengezet.”

"Nachtmerrie die waarheid is geworden"

De vrouwen uit Leiden en Leiderdorp wilden eigenlijk helemaal niet met de media praten over wat hen is overkomen omdat het te pijnlijk is. “Ik wil die nacht niet herbeleven. Ik voel me verschrikkelijk en mijn beste vriendinnetje ook”, zegt de vrouw. “Het was een waas. We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets. We hebben elkaar vaag gehoord. Het is een nachtmerrie die waarheid is geworden.”

Een van de vier aangehouden verdachten, Mohamed S. (22) uit Antwerpen, heeft bekentenissen afgelegd. Tijani D. (19), Eliel B. (20) en Lamine N. (20) beroepen zich op hun zwijgrecht, of ontkennen de verkrachting.

De twee Nederlandse vriendinnen (20 en 21) waren afgelopen vrijdag in Antwerpen voor een optreden in de Roxy. Daar werden ze waarschijnlijk verdoofd. Nadien ging een van de mannen met hen mee naar hun hotelkamer. Hij zou vervolgens de andere mannen hebben binnengelaten.

Twee Nederlandse vrouwen werden in de Antwerpse club Roxy bedwelmd en daarna in een hotelkamer door vier mannen verkracht.
ANP Twee Nederlandse vrouwen werden in de Antwerpse club Roxy bedwelmd en daarna in een hotelkamer door vier mannen verkracht.206 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Geeraert

  Ga als verantwoordelijke vader, familielid enz... eens de straat op. Veel omstanders hebben oogkleppen op. Ikzelf blijf en zal steeds reageren wanneer ik het één of ander opmerk. Velen doen dit niet en blijven maar klagen over gezag en dergelijke. Mij steun aan deze jonge vrouwen en alle anderen welke een slachtoffer zijn van deze ziekelijke praktijken. Als we daarvoor onze ogen sluiten, het gezicht wegdraaien.... neen dan zijn we mede-verantwoordelijk. Pak die daders KEI-hard aan.

 • Raoul Hoylaerts

  als men in de tijd al aan een kalergiplan dacht had men ervoor moeten zorgen dat de geallieerden hier weg bleven.dan was er een sterk super Europa geweest.maar dan was de kans verkeken om zich met een eu top en duizenden ministers en politiekers rijk te stelen op kap van de bevolking.eigen geld eerst,eigen volk eerst is verleden tijd.

 • Marc Camp

  Zoals iemand al schreef gaan ook wij, zonder asielachtergrond niet vrijuit. Er zitten bij ons ook van die .... tussen, hoe erg het ook klinkt. Maar wil dit zeggen dat we dat van anderen dat zomaar moeten gaan aanvaarden? Nee, we hebben eht nooit aanvaard, van niemand. Waarom zouden we nu dit moeten aanvaarden onder het mom van multi cul. Behoud!

 • Sanjiv Seeuws

  Alfred Cool - dat heeft NIETS met multi cultureel te maken! De Belgen hebben, destijds, in de Congo meisjes verkracht & vermoord

 • Joris Peeters

  Beste mensen, lees 'het Kalergiplan' voor Europa, al in de jaren vijftig opgezet om van Europa één multiculturele grijze zone te maken met daarbovenop een superbestuur, het aloude verdeel en heers principe. Dit is niet per vergissing of door onbekwaamheid uitgevoerd door politici maar doelbewust om tot de 'New World Order' te komen. Velen worden nu pas wakker.