Meisje (9) bedolven onder zand op strand Nieuwpoort

(archieffoto)
© Bart Leye (archieffoto)
Een meisje van 9 jaar is deze middag bedolven geraakt onder het zand toen een put, die ze zelf had gegraven, instortte. Het slachtoffer moest gereanimeerd worden, maar stelt het nu weer beter. De hulpdiensten vragen nogmaals om géén diepe putten te maken op het strand.

Het incident gebeurde omstreeks 13.30 uur op het strand van Nieuwpoort. Een Duitse familie genoot er van en dagje aan zee, toen het plots gruwelijk fout liep. Een 9-jarig meisje raakte bedolven in een zelf gegraven put, en moest door de brandweer worden bevrijd. Toen de hulpdiensten slaagden haar uit het zand te halen, was het kind bewusteloos. De hulpdiensten slaagden er in om haar te reanimeren. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, en stelt het iets beter. Volgens de hulpdiensten had het meisje héél veel geluk dat ze het overleefde. Onder het zand is er namelijk snel zuurstofgebrek. Het slachtoffer lag plat op haar buik toen de put instortte. Ze kon nog net ademen door een holte met lucht. De hulpdiensten roepen opnieuw op om géén diepe putten te maken op het strand.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Heimo Davidts

  Moet maar geen put graven. Is al vaak gezegd.

 • Eric Van Isterdael

  Ik vind dat de burgemeester van Nieuwpoort moet aftreden.

 • Fons Dewaele

  wat een domme reacties, als er bij jullie niets beter invalt, laat het dan. Beter geen reacties dan zulke domme. En ja, het is velof in NRW, en neen deze ouders zullen geen klacht indienen tegen de Belgische Staat. manman

 • Thierry Vansweevelt

  De ouders waren bezig met hun smartphone zeker?

 • schetz willy

  Dit gaat nog meer gebeuren en ook kinderen die verloren lopen ,ouders hebben nog maar alleen aandacht voor de gsm en tablet.De vooruit gang van techno .en kinderen echt spelen zit er ook niet meer in ,ook altijd bezig met gsm of tablet heel gezellig op vacantie .