Meisje (3) belandt onder wielen van bus in Hoboken

(Archieffoto)
Belga (Archieffoto)
Een meisje van 3 jaar is vanmorgen rond 8.40 uur onder de wielen van een lijnbus terecht gekomen aan de Zwaantjes in Hoboken (Antwerpen). 

De moeder was op weg richting Antwerpen en wilde de bus opstappen. "Een kind in een kinderwagen had de moeder al op de bus gezet. Toen ze het 3-jarig meisje op de bus wilde helpen, gingen de deuren toe terwijl de moeder met de arm tussen de deuren klem geraakte. Het meisje dat buiten de hand van haar moeder nog vasthad, viel bij het vertrek van de bus en kwam zo onder de wielen terecht. Het kind raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar," zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De moeder liep lichte verwondingen op. 

De Lijn gaat onderzoeken wat er is misgelopen. "De chauffeur is van een onderaannemer bij ons. Hij is nog erg onder de indruk van de feiten en heeft zijn verhaal nog niet kunnen doen. De bus is wel uitgerust met camera's, dus we hopen dat het incident op camera werd vastgelegd. Hopelijk kunnen we zo nagaan of er een technische defect was of er iets anders aan de hand is."
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Said Sabaouni

  Ik heb ook meegemaakt paar jaar geleden ik was vast tussen deuren gelukkig mensen in bus verwittigen chauffeur toen ik ben zelf in ziekenhuis gegaan ik had pijn mijne lichaam. Verzekering van de lijn betaald het voor ziekenhuis enzo.

 • Bruno Reusens

  Geef de chauffeur wat meer tijd om zijn rit uit te oefenen in het steeds drukkere verkeer. Zorg dat hij na elke rit wat rust heeft.. de Lijn : kijk eerst in eigen boezem.

 • marc van cauter

  De directie van de lijn die er geen snars van bakt, buiten alle corruptie zet hun chauffeurs en onderaannemers genadeloos onder een immense druk .. elke klacht of opmerking wordt er weggelachen ! Zwijgen of werk kwijt ! Kan er van meespreken... monopolie en totale onkunde

 • tim verhaegen

  @ Marc De Ridder. Dan blijven we stilstaan, want meestal blijven de passagiers rechtstaan omdat er te weinig plaats is. Bij een geleden bus is het zicht in de achteruitkijkspiegel naar de achterste deur te weinig voor de veiligheid. Het plaatsen van een camera zou de oplossing zijn maar.... Dit kost geld, geld dat sommige werkgevers die alleen uit zijn op winst niet willen betalen. Een heel spijtig voorval, sterkte aan de betrokkenen.

 • Hilaire Van den Abeele

  Dat gebeurd dikwijlg bij de lijn omdat men aan de overdreven tijdsdruk staat