Meisje (2) sterft bij achtervolging tussen Namen en Bergen: "Ze hingen kind uit het raam om politie op afstand te houden”

Twitter
Een meisje van 2 jaar is om het leven gekomen bij een politieachtervolging tussen Namen en Bergen. Volgens 'La Dernière Heure' werd een kind uit het raam gehouden om de politie op afstand te houden.

Het drama speelde zich afgelopen nacht af op de E42 in Maisières, vlak bij Bergen in de provincie Henegouwen. Een politiewagen achtervolgde een verdachte bestelwagen, met daarin dertig Koerdische vluchtelingen. Aan boord zaten naar verluidt 26 volwassenen en vier kinderen.

Tijdens de achtervolging zou de bestelwagen met een derde voertuig gebotst zijn. Het slachtoffertje overleed daarop in de ambulance. De andere inzittenden van de bestelwagen werden opgepakt. 

Het parket van Doornik opende een onderzoek naar belemmering van het verkeer, moord, gewapende opstand en mensensmokkel. De Koerdische vluchtelingen werden vandaag al verhoord. Dat had wat voeten in aarde omdat geschikte vertalers gevonden moesten worden.
79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rene stabel

  Een kind van 3 jaar uit het raam? Gevaarlijke terroriste op die leeftijd zeker? Goed dat onze politie efficiënt reageerde?

 • Jan De Smet

  Slechts 1 schuldige : het OCMW. Moest dat niet bestaan, dan kwamen al die asielzoekers niet naar hier, maar gingen ze naar hun buurlanden zoals het hoort.

 • Erwin Vandriessche

  In plaats van alsmaar te klagen over die vluchtelingen en de illegaliteit ervan alsook smokkelaars, doe het toch eenvoudiger met terug grenscontroles. Weeral werkgelegenheid gecreëerd ! Zal een pak schelen met de overlast van criminelen en allerlei gespuis die het land willen binnendringen.

 • Joseph Van Gool

  Politie heeft goed gehandeld. Nu allemaal oppakken en terug sturen naar waar ze vandaan komen. Als deze mensen niets te vrezen hadden dan hadden ze de normale procedure kunnen volgen. Gene zuivere koffie om met zoveel in een busje te zitten.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Barbaren zijn dat. Goed werk politie, Proficiat en meer van dat. Wil ik meer voor betalen voor zulke barbaren te vangen EN TERUG TE STUREN!