Meisje (17) kritiek na aanrijding op fiets door vrachtwagen in Gent

De tiener moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het levensgevaar is intussen geweken.
Jürgen Eeckhout De tiener moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het levensgevaar is intussen geweken.
Een 17-jarig meisje is deze namiddag in kritieke toestand afgevoerd na een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Keizervest in Gent. 

De tiener werd rond 17.20 uur op haar fiets aangereden door een vrachtwagen die van op de Brusselsesteenweg rechtsaf sloeg in de richting van de Dampoort. De tiener moest ter plaatse gereanimeerd worden en is met spoed naar het UZ in Gent overgebracht. Daar volgde gelukkig goed nieuws: het levensgevaar is geweken.

De plaats van het ongeval, de Keizerspoort, is een van de drukste kruispunten in Gent. De richting naar de Dampoort was een tijdlang afgesloten, maar is inmiddels weer vrijgemaakt voor alle verkeer.

Jürgen Eeckhout67 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lydia Van Bogaert

  De overheid hier iets aan doen? Laat me niet lachen. Droom maar verder! Het is voor hen een simpele berekening. Wat kost het meest? Kruispunten veiliger maken of een schadevergoeding betalen ALS er al een rechtzaak van komt?

 • Carl Parker

  Grote spiegels aan de kruispunten, gedaan met dode hoek....

 • Jef Lois

  Steve Everaert, erg voor jullie maar moet men bij een ongeval dan de bestuurder in de cel steken? Het woord zegt het zelf "ongeval" dus ook de bestuurder is in feite een slachtoffer. Ik raad je aan om eens een dag met een vrachtwagen mee te rijden. Ben er zeker van dat je er dan anders over zal denken. Die mensen hebben ook .aar twee ogen.

 • Bart Janse

  Het eigelijk gemakelijk opgelost worden . Voorang voor zwakke weggebruikers ontzeggen 30 jaar terug hebben ze ons geleerd voor dat je oversteekt eerst naar links dan naar rechts te kijken of er verkeer aankomt . En wachten tot deze stopt . Als ook dat je achter een bus en vrachtwagens moet blijven . En natuurlijk fietspaden deftig aanleggen .

 • Rudi De Groof

  Bij elk ongeval staat half Vlaanderen hier weer met zijn vinger te zwaaien. Met paard en kar gebeurde er 100 jaar geleden ook al 'verkeersongelukken'. Tracht dit nu eens te aanvaarden. Nu is het allemaal de schuld van Weyts (of van De Wever, of Trump, ...). Zolang we maar met ons vingertje kunnen zwaaien ...