Meisje (16) doodgereden door lijnbus waarvan ze net was afgestapt

De vervoersmaatschappij TEC bevestigt dat een 16-jarig meisje om het leven kwam.
Google Maps De vervoersmaatschappij TEC bevestigt dat een 16-jarig meisje om het leven kwam.
Een 16-jarig meisje is vanmiddag rond 13 uur om het leven gekomen nadat ze in Heusy (Verviers) werd aangereden door een lijnbus. Daar was ze zelf net van afgestapt.

De bus van de Waalse vervoersmaatschappij TEC was net gestopt aan de laatste halte op de plaats Bouquette, op zo'n honderd meter van de snelweg. Het meisje werd aangereden door een bus terwijl ze zich te voet op straat bevond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar het slachtoffer overleefde de aanrijding niet.
 
De buschauffeur zegt dat hij het meisje niet had opgemerkt, toen hij optrok om te vertrekken van de halte. Een ademtest bleek negatief. Het parket heeft een verkeersexpert ter plaatse gestuurd om na te gaan wat er gebeurd is.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Silke Vanpeene

  stak ze de straat over voor de bus in zijn dode hoek ? normaal moest ze dan wachten tot de bus weg was voor ze over stak . mijn medeleven naar de familie als ook voor de buschauffeur.

 • Joske Martens

  Verwonderlijk dat er nu geen politiekers twitteren om de tegenstanders schuldig te verklaren. Het gaat niet over een illegaal.

 • guido van der smissen

  b este burgers geen enkele chauffeur is in orde met rij en rusttijden ,heb zelf ook met de bus gereden dus weet er alles van 90% van al die chauffeurs hebben nog een taak te doen in de school of bij een bedrijf zelf en moeten dan nog gaan rijden in overtijd of overuren

 • gustaaf carpels

  Sterkte aan de familie, vrienden spijtig voorval Ook sterkte aan chauffeur die het niet gewild heeft.

 • Bob(Robert) Bruyland

  De scholen falen hier ook in de verkeersopvoeding .Spijtig voorval.sterkte voor alle betrokkenen.