Meisje (15) in Antwerpen meermaals per week verkracht, dader dreigde pikante foto's naar haar moeder te sturen

Een foto van de verdachte.
Federale politie Een foto van de verdachte.
Een man heeft ruim een jaar geleden in Antwerpen een 15-jarig meisje meermaals per week verkracht. De dader kon dat twee maanden aan een stuk ongestoord blijven doen. Politie en parket hebben in het opsporingsprogramma 'Faroek' nu foto's van de verdachte verspreid.

De twee spraken begin oktober 2015 voor het eerst af aan de tramhalte Schijnpoort. De tweede keer nam hij haar mee naar het Lobroekdok iets verderop. In een werfcontainer verkrachtte hij haar, van de tranen en haar duidelijke 'nee' trok hij zich niets aan. Sindsdien wachtte hij haar telkens op als ze van school kwam, op de woensdag na.

"Aanvankelijk is het contact via een vriendin gekomen", verduidelijkt Ken Witpas van het Antwerpse parket. "Zij werd lastiggevallen door de man. Het slachtoffer heeft haar vriendin willen beschermen en heeft een sms-conversatie met de man aangeknoopt. Uiteindelijk is de man tot versiertrucs overgegaan, zijn er sensuele foto's uitgewisseld en volgde er een afspraakje."

Een foto van de verdachte.
Federale politie Een foto van de verdachte.
De tramhalte waar de twee afspraken.
Faroek De tramhalte waar de twee afspraken.

Na de feiten werd het slachtoffer opnieuw aan de tramhalte afgezet. Het meisje maakte haar ouders wijs dat de bus te laat was. Wat er werkelijk gebeurd was, daar repte ze met geen woord over.

De dader bleef haar daarna dwingen om met hem mee te gaan. Als ze niet op zijn wensen inging, dreigde hij ermee haar pikante foto's door te sturen naar haar moeder. Zo kon hij haar twee maanden in zijn macht houden.

De plek aan het Lobroekdok, waar de verkrachtingen gebeurden.
Faroek De plek aan het Lobroekdok, waar de verkrachtingen gebeurden.

Begin december verbrak het meisje plots alle contact. Ze wilde ook niet meer naar school gaan, want ze was bang om hem tegen te komen. "Het meisje volgt bijzonder onderwijs en is sowieso al zeer kwetsbaar. Na de feiten vertoonde ze schoolmoeheid. De schoolbegeleiding is met haar beginnen praten en na maanden zijn de feiten uiteindelijk naar boven gekomen. Daarop is ze samen met haar moeder aangifte gaan doen bij de politie."

"De vriendin van het slachtoffer was op dat moment 13 jaar. Zij werd niet verkracht, maar moest thuis wel geld voor hem stelen.

Een foto van de verdachte.
Federale politie Een foto van de verdachte.
De werfcontainer waar het misbruik plaatsvond.
Faroek De werfcontainer waar het misbruik plaatsvond.

De vrees bestaat dat de dader ook andere meisjes benaderd heeft. Als dat het geval is, wordt aan de betrokkenen gevraagd om contact op te nemen met de politie.

De man is van Marokkaanse origine volgens de twee slachtoffers. Hij heeft een getaande huidskleur en zwart haar. Hij sprak Frans, Arabisch en Berbers, maar geen Nederlands. Hij zei zelf dat hij 19 was, maar wellicht was hij ouder. De twee slachtoffers zijn ook van Marokkaanse origine.

Wie tips heeft, kan terecht op het gratis nummer 0800/30300 of via mail: opsporingen@police.belgium.eu.

Een foto van de verdachte.
Federale politie Een foto van de verdachte.