Meisje (14) uit Vorst slachtoffer van groepsverkrachting na afspraakje via Facebook

Google Maps
Vier tieners hebben in de Brusselse gemeente Vorst een 14-jarig meisje verkracht nadat een van de jongens met haar had afgesproken via Facebook. Dat bevestigde het Brusselse parket vandaag in La Dernière Heure. Het meisje was al enkele maanden met de jongen aan het chatten toen ze uiteindelijk instemde met een afspraakje. Maar bij haar aankomst werd ze niet alleen door haar date opgewacht, maar ook door drie andere tieners.

Na maanden chatten via Facebook besloot het meisje op 14 april met de jongen op café af te spreken na schooltijd. Na de date stelde de jongen voor haar naar huis te brengen, maar hij wou eerst nog even langsgaan bij enkele vrienden. Het meisje, dat de jongen blind vertrouwde, ging nietsvermoedend mee en liep zo in zijn nauwkeurig opgezette val.

De jongen nam het meisje mee naar een verlaten gebouw op de grens tussen Ukkel en Vorst, in de wijk Altitude 100, waar drie vrienden het duo opwachtten. Bij hun aankomst vielen de tieners het meisje aan en verkrachtten haar om de beurt en zonder condoom, zo verklaarde het slachtoffer achteraf. Na de gruwelijke feiten werd het slachtoffer op straat aangetroffen door een vrouw. Ondertussen was haar familie al uren naar haar op zoek.

Uit een medisch onderzoek blijkt dat de verkrachting heel brutaal is verlopen en ook erg lang heeft geduurd. Een kinderpsychiater volgt de toestand van het meisje op.

De verdachten zijn al geïdentificeerd, verhoord en voor de jeugdrechter geleid. Ze zijn alle vier minderjarig. De dader heeft zijn Facebook-profiel ondertussen verwijderd.