Meibomen in Brussel en Leuven probleemloos geplant

Zowel in Brussel als in Leuven zijn zaterdagnamiddag de Meibomen probleemloos en op tijd geplant. In Brussel gebeurde dat rond 16.30 uur, waardoor de stad opnieuw voor een jaar het recht behoudt om een Meiboom te planten. De Mannen van 1969 kregen de Leuvense boom een kwartier later, om 16.45 uur, overeind.

De Brusselse Meiboom, de 706de al, was zaterdagochtend geselecteerd en gekapt in het Zoniënwoud, waarna de Buumdroegers hem doorheen de Brusselse gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node droegen. Na de middag werd de boom op de Grote Markt voorgesteld aan het volk en aan de autoriteiten, waarna hij zijn laatste tocht begon, gedragen door onder meer Brussels burgemeester Yvan Mayeur en zijn voorganger Freddy Thielemans. Het gezelschap werd, zoals de traditie het wil, begeleid door de Poepedroegers en de Gardevils. Op de hoek van de Broekstraat en de Zandstraat kreeg de boom zijn traditionele plaats, onder luid gejuich van honderden toeschouwers.

In Leuven waren het de Mannen van het jaartal 1969 die de 41ste Meiboom mochten planten. "Ook bij ons is dat zonder probleem verlopen", zegt Benny Struys, voorzitter van de Mannen van 1969. "De optocht trok veel toeschouwers en alles verliep vlot."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels