Meesteroplichters verschijnen - niet in luxekledij - eerste keer voor raadkamer: aanhouding dochter maand verlengd

Sherlyn D. wordt voorgeleid.
Mathias Mariën Sherlyn D. wordt voorgeleid.
In de Brugse rechtbank zijn deze ochtend de meesteroplichters uit Knokke voor de raadkamer verschenen. Moeder en dochter waren duidelijk niet opgezet met de aandacht. De aanhouding van Sherlyn D. is verleng met een maand. De zaak van haar moeder werd op vraag van haar advocaat uitgesteld naar volgende week vrijdag. 

Geboeid en met doordeweekse kledij werden de twee voorgeleid door de politie. Een schril contrast met het luxeleven dat ze jarenlang leidden met het geld van hun slachtoffers. Vlak voor hun verschijning voor de raadkamer, gingen beiden nog langs bij de jeugdrechter om het lot van hun kinderen te bespreken.

Carine B. (44) en Sherlyn D. (23) worden nog steeds verdacht van een resem inbreuken. Begin deze week legden ze tijdens een vijf uur durend verhoor ellenlange verklaringen af. Bekentenissen legden ze volgens onze informatie niet af.

D. betwist dat ze bewust mensen oplichtten. "Om hun financiële put te dichten verkochten ze tot wel vijftig spullen via tweedehandswebsites", zegt haar advocate. "Uiteindelijk verloren ze het overzicht over wat wel of nog niet geleverd was. Mijn cliënte had zeker niet het opzet om oplichtingen te plegen. We vroegen de raadkamer wel om een vrijlating onder strikte voorwaarden. Zij heeft twee jonge kindjes van amper 1 en 2,5 jaar oud. De kinderen werden na haar arrestatie onder gebracht bij een pleeggezin dat ze helemaal niet kent. Dat is natuurlijk wel problematisch." 

Over de motieven van Carine B., van wie de zaak tot volgende week vrijdag is uitgesteld, kan haar advocaat niets kwijt. "Moeder en dochter staan wel nog steeds op één lijn", klinkt het. 
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marleen Wauters

  Ik vermoed dat er veel meer mensen opgelicht zijn. Ik ken iemand die door de politie is weggelachten en geen klacht heeft mogen indienen: "maar mevrouw, voor dat bedrag kan je toch geen handtas kopen". Zo word je door onze politie nog een tweede keer gestraft.

 • raf stevens

  De makers van 'opgelicht' op NL tv zullen jaloers zijn : zo'n koppel is exemplarisch voor het profiel van 'de oplichter' : ze kunnen het goed uitleggen en zijn op den duur zelf slechtoffer van hun daden. Je moet het maar kunnen uitleggen.

 • Eddy DESMET

  Die twee dames zijn rijp voor de psychiatrie. Eerst moeten ze hun slachtoffers vergoeden ... en dan : opsluiting in een gecapitonneerde isoleercel, zodat ze ernstig kunnen bezinnen over hun misdaden. Onverbeterlijk uitschot ! Spijtig voor de kindjes, die een bijkomend slachtoffer zijn !

 • Rudy Verlinden

  Die advocaat moest in de grond zinken van schaamte. En er nooit meer uitkomen.

 • Sobek Wessels

  Dwang arbeid tot alles kosten en schade terug gewerkt zijn in de gevangenis en dan pas terug vrij laten . Ook de kosten van het gerecht en gevangenis verblijf !! Als zo de straffen waren was er amper criminaliteit !! En Niet willen werken is zeker nooit vrij komen !