Meerderheid van Belgen wil militairen op straat houden

Militairen aan het Brusselse justitiepaleis.
belga Militairen aan het Brusselse justitiepaleis.
Een grote meerderheid van de Vlamingen (64%), Walen (69%) en Brusselaars (67%) wil de militairen op straat houden om in te staan voor de veiligheid van de burgers. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre Belgique.

Een grote meerderheid van de Vlamingen (64%), Walen (69%) en Brusselaars (67%) wil de militairen op straat houden om in te staan voor de veiligheid van de burgers. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre Belgique.

Aanslagen Parijs

Sinds begin 2015 worden Belgische militairen ingeschakeld om de federale politie te ondersteunen. Soldaten die ingezet worden voor de operatie 'Vigilant Guardian' moeten patrouilleren en vaste punten bewaken. Na de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, werd de aanwezigheid van de militairen op straat opgedreven. In juni van dit jaar schoten patrouillerende militairen nog de verdachte van de mislukte aanslag in het Brusselse Centraal Station neer.
45 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Baldr VanHoek

  Economisch onverantwoord als je kijkt naar de feiten maar de meesten horen enkel de geruchten. Toen men het opportuun vond om politici te beveiligen kostte het al. Zolang men militairen op straat houdt doen politici niets om eindelijk eens regels op te stellen om mensen te integreren of buiten te gooien. Maar men is het weer vergeten... door veel geld in militairen te stoppen en niets in de samenleving.

 • Gerry Cle

  Het is niet de taak van militairen om burgers te bewaken maar van de politie. Terroristen kan men veel beter bestrijden door politie en inlichtingendiensten meer mensen en middelen te geven. Men kent haast iedere geradicaliseerde of teruggekeerde Syriëstrijder maar heeft niet de middelen om ze permanent te observeren. Doe DAAR iets aan.

 • jan van dessel

  Ik ken toch minstens één iemand die er tegen is en dat duidelijk liet blijken door met een winkelzakje te paraderen op de Meir onderwijl orakelend dat er in België geen nood was aan militairen op straat daar er hier geen dreiging was dixit het toonbeeld van de opportunist.

 • johan beel

  Beel Johan ...Frederik Janssens....Helemaal mee eens ,kon het zelf niet beter verwoorden!

 • jintha peeters

  is eigelijk een nep veiligheidsgevoel je kan mogelijk iedereen in het oog houden in een station en wat gaan die soldaten doen als er iemand op de trein zit en zichzelf daar opblaast maar nogmaals die gasten verdienen wel espect en wil ik ze bedanken