Exclusief voor abonnees

Meer griepvaccinatie om gezondheidszorg te ontlasten en een systeem van ‘cliquets’: wat staat er exact in het coronaplan van de federale regering?

Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
BELGA Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Om te voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast geraakt, wordt er ook een strategie voorbereid om uitgebreider te vaccineren tegen andere virale infectieziektes zoals de griep. Dat blijkt uit het strategisch plan van Volksgezondheid, waar onze redactie de hand kon op leggen. Ons land heeft inmiddels al 2,9 miljoen dosissen vastgelegd via rechtstreekse afspraken met farmabedrijven - 100.000 meer dan vorig jaar. Ook is er ingetekend op een gezamenlijke Europese procedure voor 500.000 extra dosissen. Er zal een proactieve campagne komen, om je via de huisarts of bedrijfsarts te laten vaccineren.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Monique Peeters

  Mijn man krijgt al 20 jaar griepspuit, de rest,4 volwassen personen van ons gezin niet. Mijn man heeft corona gehad, de rest niet.

 • ingrid vermeire

  in oktober beginnen ze met inentingen (zegt de media). hier blijft men maar afwachten. stel dat die vaccin aanslaat (proberen waard), waar wachten ze hier dan nog op? tot een jaar later om te zien met hun (theoretische) grafieken hoeveel er sterven of overleven?

 • Jo Van Echelpoel

  De bange mensen hebben echt wel een uitlaatklep gevonden in Corona. Vragen zich zelfs niet meer af waar hun frustraties echt vandaan komen. Massadisplacement en hysterie ten top aan de reacties te lezen ; )

 • eddy van dorst

  Een braakmiddel moet je niet bestellen gewoon een foto van u en men braakt zen darmen uit zen lijf.Onbekwaam stuk onbenul

 • Roel HENDRICKX

  En wat moet deze invalide man nu doen die jaarlijks wordt gevaccineerd tegen de griep? Kom trouwens net van den dokter.