Meer dan een uur aanschuiven richting kust door verscheidene ongevallen op E40

Didier Verbaere
"De file groeit snel aan, rij om!" Dat raadt het Vlaams Verkeerscentrum bestuurders aan die op weg zijn naar de kust. Door enkele ongevallen op de E40 is het al meer dan een uur aanschuiven richting zee.

In Nevele waren de linker- en middenrijstrook versperd na een ongeval met twee voertuigen, waarbij één persoon gewond raakte. De rijweg is daar inmiddels vrijgemaakt. In Drongen waren er eveneens twee wagens betrokken bij een tweede ongeval met vier gewonden. Daar was enkel de linkerrijstrook versperd. 

In Wetteren gebeurden daarna nog twee ongevallen richting kust. Daar kon je niet meer over de linker- en middenrijstrook. Een wagen reed er iets na 11 uur in op de betonnen vangrail in het midden. Iets later werd hij door een tweede wagen aangereden. Er werden twee personen met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn momenteel getakeld maar het blijft aanschuiven. Bij het andere ongeval in Wetteren viel een lichtgewonde: een kindje klaagde over hoofdpijn.

Het verkeerscentrum zegt dat je beter kan omrijden via de expressweg. Een alternatief is om via Gent en de E17 richting Kortrijk daarna de E403 naar Brugge te nemen.

Didier Verbaere32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Freddy Wuytack

  Vrachtwagen rijdt in op file E40,laat ze toch eerst eens leren hoe het moet met een vrachtwagen omgaan,heeft die bestuurder geen ogen .

 • Benny Deridder

  Ach ja, de firmawagens zijn de files al gewoon van in de week naar de grote baas te rijden.

 • geert vlietinck

  @ Tine Dem Overschot van gelijk heb je vorige week een weekendje erop uit getrokken met de camper naar Borselle (Zeeland) lekker rustig,geen files,geen q bars belgische kust niet voor ons.

 • eric maier

  eigenlijk gewoon belachelijk... heel de week in de file naar en van het werk. In het weekend met zijn allen naar de zee, ongeval of niet - weeral in de file omdat iedereen tegelijk rijd. dan komen ze aan en denken oef, het is achter de rug. Neen, nu nog plaats zoeken en ..weer aanschuiven. omdat s'avonds opnieuw in de file te staan. een rustig weekendje weg. LOL

 • Marcel Vanalderweireldt

  De boodschap is: blijf lekker thuis. Zo blijft het rustig en veilig aan de kust.