Meer dan de helft van de Vlamingen heeft er financieel een slecht jaar op zitten

VTM NIEUWS
Meer dan de helft van de Vlamingen heeft er financieel een slecht jaar op zitten. Dat blijkt uit De Grote Peiling die Ipsos uitvoerde bij meer dan 2.500 Belgen in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL TVI en Le Soir. 61 procent van de Vlamingen zegt ze er in 2018 financieel op achteruit gingen. En de Vlaming is niet optimistisch: maar 20 procent ziet beterschap voor 2019.

Tijdens de maand december rolt het geld al wat harder dan andere maanden, maar de meeste Vlamingen hebben toch het gevoel dat ze er financieel een slecht jaar hebben opzitten. Dat blijkt uit De Grote Peiling. “2018 was financieel gezien een slecht jaar voor mij en mijn familie”, daar is 61 procent van de Vlamingen het mee eens. In Wallonië ligt dat cijfer zelfs nog een stuk hoger, 73 procent van de Walen vond het afgelopen jaar financieel slecht.

Iedereen maakt zich ondertussen op om 2019 morgen feestelijk in te zetten, maar optimistisch zijn we niet. Tachtig procent van de Vlamingen denkt dat er volgend jaar financieel geen verbetering zal zijn. Zestig procent denkt dat z’n financiële situatie hetzelfde blijft en twintig procent denkt zelfs dat die nog slechter wordt. Amper twintig procent verwacht beterschap.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yannick Alen

  Lang leve de taxshift??? Dat beetje extra netto op het loonbriefje wordt ruimschoots gecompenseerd met verhoogde netwerkkosten elektriciteit en bijhorende BTW-verhoging, gestegen accijnzen op diesel die elke daling van de dieselprijs tenietdoen,... Het bewijs dat het de modale werkende Belg is die deze taxshift betaalt, terwijl het voor hem/haar enkel een lege doos blijkt te zijn!

 • GERARD DE PELECIJN

  Dat is normaal want u moet om te beginnen elk half jaar werken voor een ander!

 • Eric Loyens

  Tis ni moeilijk 0,11% op een spaarboek met een reele inflatie van het dubbele wat de index aanpast beurzen waar de banken voor roepen naar de kleine man beleggen zijn er met 25% op achteruitgegaan uw pensioensparen in aandelen zijn gekelderd

 • raf peeters

  61% van de Vlamingen gingen 2018 erop achteruit ,dit leest men al 4 jaar vervolgens en toch gaan de NVA discipelen hoog en laag beweren dan deze regering het goed doet,diegene die tegendeel beweren beliegen gewoon zichzelf.

 • chris velde

  Waar komt deze hoax vandaan? Ieder jaar met de vakantie worden records gebroken in Zaventem, bijna alle bouwverkavelingen zijn volgebouwd, betonstop kan/mag niet. Veel klagers maar kijk een echt om je heen hoeveel luxe je ziet?