Meer dan 2.500 kinesitherapeuten geven zich op als vrijwilliger

Shutterstock
Zo'n 2.581 kinesitherapeuten hebben zich opgegeven als vrijwilliger om in te springen op plaatsen waar de zorgnood precair wordt. Dat meldt AXXON, de Belgische beroepsvereniging voor kinesitherapeuten.

Kinesitherapeuten beschikken dankzij hun academische opleiding over voldoende competenties om kwalitatieve basiszorg te verstrekken en zijn daarom multifunctioneel inzetbaar, klinkt het. De vrijwilligers houden zich klaar als zorgreserve om ingezet te worden in onder andere woonzorgcentra, ziekenhuizen, triagecentra en schakelcentra.

“Het overgrote deel van de kinesitherapeuten wil bijspringen in de ziekenhuizen”, volgens AXXON. “Als kinesitherapeut, maar ook in andere logistieke functies en in de triagecentra wanneer de situatie daar precair wordt.”

De beroepsvereniging herinnert er tot slot aan dat patiënten momenteel enkel voor de strikt noodzakelijke en dringende kinesitherapeutische zorg beroep kunnen doen op een kinesitherapeut.

Lees ook: Triage-post wordt in gebruik genomen om spoedartsen te ontlasten
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernd Vaes

    Hopelijk blijven ze gewone mensen en geen "helden"!

  • Anne Geerts

    Geweldig van al die mensen!