Meer dan 10.000 euro aan boetes bij controleactie op vrachtwagens in Benelux

Archiefbeeld van een controleactie van de politie.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld van een controleactie van de politie.
De inspectiediensten van de Benelux-landen hebben op 12 juni tegelijkertijd een grote controle uitgevoerd, gericht op het internationale vrachtwagentransport in België, Nederland en Luxemburg. In totaal werden 64 controles uitgevoerd. Daarbij werden verscheidene inbreuken vastgesteld, waarvan drie in België. Er werd voor meer dan 10.000 euro boetes opgelegd.

De inspecteurs van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België controleerden 29 vrachtwagens in België: 16 in het Waalse Hensies en 13 in Tessenderlo. In Hensies werden geen inbreuken vastgesteld, in Tessenderlo drie. Het betrof manipulatie en fraude met de tachograaf. Een chauffeur kreeg een boete van 2.640 euro voor het rijden zonder bestuurderskaart, een andere kreeg hetzelfde bedrag aangesmeerd omdat hij reed met de bestuurderskaart van een ander. In Nederland werden bij vijf voertuigen inbreuken vastgesteld, daar werd voor 7.700 euro aan boetes opgelegd. In Luxemburg waren er drie inbreuken.

Op alle controlelocaties waren inspecteurs van de Benelux aanwezig. Doel van de samenwerking is het delen van kennis om zo te komen tot grotere uniformiteit van controlepraktijken tussen de landen, wat moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.