Meer dan 1 miljoen mensen hebben ‘De Stem van Vlaanderen’ al ingevuld. Met welke politicus match jij?

Welke politicus ben jij? Doe de test.
Stem van Vlaanderen Welke politicus ben jij? Doe de test.
‘De Stem van Vlaanderen’ is en blijft een gigantisch succes. Een dag voor de verkiezingen van 26 mei hebben meer dan 1 miljoen mensen de test al ingevuld. Ze komen zo te weten met welke politicus zij het meest matchen. 'De Stem van Vlaanderen’ is een initiatief van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS.

Alle lijsttrekkers van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen gaven antwoord op 28 stellingen, gaande van ‘Salariswagens afschaffen?’ tot ‘Moet de werkloosheidsuitkering beperkt worden in de tijd?’.

Wie de stemtest invult, moet dezelfde stellingen beantwoorden. Dat kan door de slider te verschuiven tussen ‘helemaal mee eens’ en ‘helemaal oneens’. Voor je jouw antwoord bevestigt, krijg je in procenten te zien wat de rest van Vlaanderen over de desbetreffende stelling denkt. Je kan dus bij je aanvankelijke mening blijven, of deze eventueel herzien.

Op het einde van de test krijg je voor de drie verkiezingen - federaal, Vlaams en Europees - de vijf politici in je kieskring te zien met wie je het meest matcht.

Deelnemen kan nog steeds, via deze link.
85 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MARLEEN MEYSMAN

  Ik kom uit op een partij waar ik niet dacht op te stemmen.

 • Roland Rotsaert

  Het is bij de huidige en vorige stemtesten steeds hetzelfde: ik kom uit bij een partij waarvoor ik zeker niet zal stemmen. Ik vraag mij af wat de ervaring van anderen is. Bij de volgende verkiezingen zouden de ontwerpers hierover een vraag kunnen stellen, zodat ze de test kunnen verfijnen.

 • Erwin Van Roy

  In de stemtest zie ik dat 46% van de kiezers pro europa zijn en 37% anti europa 17% heeft zich niet uitgesproken. Wat molie resultaten zijn. Maar ik mijn keuzes blijkt dat ik europees federaal en vlaams telkens voor een andere partij zou kiezen zal moielijk worden straks

 • Rudolf Jacobs

  Ik matchte volledig met van grieken dus ik ben 100% Vlaams Belang buiten met NVA en de rest graaiers

 • Frederic De Man

  Open VLD, maar ze kunnen fluiten naar hun stem... ik stem op Van Grieken! Democratie... doorbreek het cordon en luister naar de bezorgdheden van mensen.