Exclusief voor abonnees

Meer bejaarden willen euthanasie na corona: isolatie in woonzorgcentra heeft ingehakt op bewoners

Photo News
De vraag naar euthanasie bij bewoners van woonzorgcentra is gestegen sinds de coronacrisis. Er zijn ook meer bejaarden met suïcidale gedachten. “Er is een toegenomen wens om het leven op te geven.” Dat zegt Artsen Zonder Grenzen in een nieuw rapport.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lisette Theunis

  Ze hebben onze ouderen letterlijk en figuurlijk laten stikken. Een moderne maatschappij onwaardig.

 • roger verlinden

  Ik ben 70, alleenstaand, en zat maandenlang in eenzame opsluiting. Zelfs nu nog valt de vrijheidsberoving mij zwaar. Alle begrip voor de vraag om waardig uit het leven te kunnen stappen . Ik zou het ernstig overwegen. Roger Verlinden.

 • Danny Callaert

  Met dank aan beke. Maar het zal hem een worst wezen, hij kan blijven zitten en verder graaien.

 • marc WERBROUCK

  Alsof euthanasie zomaar kan.

 • Gerrit Malego

  Hopelijk maakt dat het debat rond euthanasie eens wat meer bespreekbaar. Je zou jouw leven moeten kunnen eindigen wanneer jij dat wil, of dat nu op 80 jaar is of op 20 jaar, en zonder een last aan de maatschappij te veroorzaken door zelfmoord te plegen. In gecontroleerde omstandigheden, en of dat jouw naarste omgeving het nu leuk vindt of niet.En zonder uitleg te moeten geven over de reden en niet eindeloos door psychiaters onderzocht moeten worden die het toch niet begrijpen.